Rafaël Nederland Toerustingsdag

Amersfoort, Rafaël Amersfoort, zaterdag 12 oktober 2024, 10:00 - 15:00 uur

Info
Tickets
Contact

Bijna de helft van de volwassenen heeft ooit in zijn leven last van één of meerdere psychische stoornissen of denkwijzen en een waarnemingsvermogen die anders zijn dan de mainstream (neurodiversiteit). Denk aan: een depressie, verslaving of (vormen van) autisme. In onze kerken komen we dus ook in aanraking met mensen met psychische klachten, zichtbaar of onzichtbaar. Deze kwetsbaarheden kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven en functioneren van een persoon. Het kan invloed hebben op hoe mensen reageren op situaties en de manier waarop ze contact met anderen aangaan of juist uit de weg gaan. Soms voelen mensen zich beperkt door vooroordelen of zijn ze bang of beschaamd hun klachten te delen en stuiten ze op onbegrip en onvermogen.

In de kerk willen we graag dat mensen kwetsbaar kunnen zijn en zou iedereen onvoorwaardelijk ruimte zou moeten krijgen om dit te kunnen doen, maar door het niet begrijpen van psychische klachten gaat dit soms mis.

Annieke Voogt is psychiater op een acute opname afdeling van een GGZ instelling en zal op deze Toerustingsdag over verschillende ziektebeelden en kwetsbaarheden uitleg geven. Deze dag is bedoeld om iedereen binnen de kerk, die hier direct of indirect mee te maken heeft, handvatten aan te reiken en toe te rusten hoe hiermee om te gaan zodat ieder zich geliefd en aanvaard weet en we naast mensen kunnen gaan staan in al hun kwetsbaarheid.

Hoe zal het programma eruit komen te zien?

09.30uur Registratie + koffie en thee

10.00uur Aanvang programma

12.30uur Lunch

13.15uur Vervolg programma met mogelijk intervisie

15.00uur Afsluiting

Rafael Nederland Amersfoort Provincie Utrecht

Rafael Nederland

Rafaël Nederland is een landelijke denominatie, waarbij bijna veertig gemeenten zijn aangesloten. Het is een beweging waarin de aangesloten gemeenten en hun leiders samen optrekken om elkaar te bemoedigen en ondersteunen en samen in de missie van God te staan in ons land en daarbuitenUitgelicht

Rafa Young Weekend 2024

Het komende Rafa Young Weekend staat het thema “Redeemed” centraal. We willen dit onderwerp samen uitpluizen, ontdekken wat God voor ons heeft in deze tijd en van Hem horen hoe wij een onderdeel mogen zijn van Zijn briljante plan!

Thrive Retreat - Ontmoet God, Ontdek Jezelf, Krachtig verder!

Ontmoet God, Ontdek Jezelf, Krachtig verder! - OOK: de missie van THRIVE! Ben je er klaar voor?

Rafael Nederland

Rafaël Nederland is een landelijke denominatie, waarbij bijna veertig gemeenten zijn aangesloten. Het is een beweging waarin de aangesloten gemeenten en hun leiders samen optrekken om elkaar te bemoedigen en ondersteunen en samen in de missie van God te staan in ons land en daarbuiten

Schrijvers voor Gerechtigheid & koor

Schrijvers voor Gerechtigheid organiseert in samenwerking met Rineke de Wit een prachtig concert mét projectkoor. En daar kun jij bij zijn!

Landelijke conferentie Veilige Kerk

Conferentie over het (h)erkennen, voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag binnen de kerk en huiselijk geweld.

Ars Musica: Fanny en Felix

Felix Mendelssohn en zijn zus Fanny hadden een muzikale zielsrelatie. Ars Musica plaatst Fanny waar ze hoort: tussen de groten van haar tijd.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833