Theaterproductie in straatstijl - David Da King

Doorwerth (Arnhem), Ontmoetingskerk, zaterdag 16 november 2013, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

J.M. Kalle
Mijn zoon van 11 vond het supergaaf. Hij heeft voluit verteld toen hij thuiskwam. We hebben genoten. Ik vond zelf als vader de productie wat amateuristisch hier en daar. Dan denk ik aan het acteren, de gekozen scenes en dergelijke
Diana En Marcel
Het was een bijzondere voorstelling heel wat anders dan ik had verwacht maar het was een leuke avond. De drumband tussendoor was een geweldige verrassing. Dat had wat ons betreft langer mogen duren. De danseressen deden het ook leuk. Het was een aparte voorstelling.

Info

Na het succes van de Torrie van Mattie en Genesis: Hoe die torrie begon is het laatste deel van de straatbijbel uitgekomen David. Het laatste deel is omgezet naar een hiphop theaterstuk. Een hervertelling van het leven van David, de bekendste koning van Israël.

Het leven van David kent ups en downs: hij past op z’n vaders schapen, hij is reuzendoder, muzikant, vluchteling, bendeleider en koning van Israël. Een torrie vol gevaren en avonturen.

Davids verhaal wordt afgewisseld met de greatest hits uit zijn psalmen. Davids gepassioneerde liederen zijn door rappers omgezet in straattaal en raps. Met streetdans, hiphop, grafitti en rap komt het leven van David tot leven.

De regie is o.l.v. Marjan Oostrum. De spelers zijn jongeren uit het jongerencentrum Youth for Christ | The Mall Almere samen met de rappers Rivelino en MC Prophet en de dansschool WDS-Almere.

Het theaterstuk is tot standgekomen in samenwerking met Ark Mission, Stichting Rotterdam, SIOC en Vermeulen Brauckman. Kijk voor meer informatie op www.straatbijbel.nl