Zinvloed ontmoet Justin Lee

Utrecht, Ottone, vrijdag 8 mei 2015, 20:00 - 22:30 uur

Info

Als een christenhomo uit de kast komt…

Hoe lastig is het om als christenhomo openlijk voor je geaardheid uit te komen? De Amerikaanse schrijver Justin Lee schreef het boek ‘Verscheurd’ (Torn) over zijn ontkenning en coming-out, zijn vragen over hoe God wil dat hij als homo zijn leven leidt en zijn uiteindelijke zelfacceptatie. In een avondvullend programma interviewt Herman Wegter de schrijver Justin Lee over hoe het gesprek over seksuele diversiteit christenen met uiteenlopende visies niet tegen elkaar uitspeelt, maar verbindt. Het interview wordt muzikaal omlijst door Het VreemdelingenCollectief.

De avond is bedoeld voor mensen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtengoed van Zinvloed en/of mensen die privé of vanuit hun werk interesse hebben in het onderwerp seksuele diversiteit onder christenen. Denk aan christelijke homo’s, hun omgeving, maar ook aan pastores, hulpverleners, gespreksgroepen en bijbelkringen.

Over Zinvloed

Zinvloed gaat in de kern over datgene wat ons hier verenigt: een oprecht verlangen naar wat er écht toe doet in het leven, naar wat mensen kan verbinden. We bieden een platform waar ruimte is, waar gezocht en gevonden kan worden. We zoeken naar balans tussen hoofd, hart en handen. Inzicht, passie en doen, dát is waar het ons om gaat. Op Zinvloed komen ambachten samen die het verschil willen maken: denkers, kunstenaars, theologen, schrijvers en wereldverbeteraars. Met of zonder opleiding, ieder met zijn of haar unieke talent.

Zinvloed trekt geen scheidslijnen en daagt jou uit dat ook niet te doen. We proberen met nieuwe ogen te kijken naar wat er op ons af komt en nog belangrijker, wij laten de hoop niet varen.

Onderzoek alles, behoud het goede.