Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Bachfestival Dordrecht: Orgelproject Oene van Geel (première)

Oene van Geel, Aart Strootman, Geerten van de Wetering, Evan Bogerd, Kenzo Kusuda

De première van een nieuwe compositie voor het Bachorgel met nieuw werk van Oene van Geel staat in het teken van improvisatie. Tijdens het Bachfestival wordt het concert gebracht door de regionale en nationale winnaars van het Internationaal Orgel Concours Haarlem, Geerten van de Wetering en Evan Bogerd en Aart Strootman en Oene van Geel zelf.

De bezetting van het nieuwe werk is: vierhandig orgel, elektrische gitaar en altviool. Dit concert zal zich door de hele kerk afspelen, alle orgels worden benut. Danser Kenzo Kusada neemt de mensen mee van het ene naar het andere orgel. Het wordt een doorlopend concert waarin ruimte is voor de muziek van Bach, improvisatie en het nieuwe werk van Oene van Geel.