Bachfestival Dordrecht: Poëtische ochtendwandeling

Geniet van poëzie en muziek tijdens een ontspannende, prachtige wandeling door de Biesbosch. Deze wandeling gaat van start vanaf het Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53. Wandel samen met de Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja door de Biesbosch en laat je verrassen door vioolspel van Classical Young Master Pieternel Tils.

Tsead Bruinja is sinds 2019 de Dichter des Vaderlands. Bruinja, de zevende Dichter des Vaderlands, werd gekozen door een benoemingscommissie van kenners en dichters. Hij zal tot en met 2021 gedichten schrijven bij nationale gebeurtenissen en optreden als ambassadeur van de poëzie.

Bruinja (Rinsumageest, 1974) is volgens de commissie ‘een dichter die in eerlijke, eenvoudige woorden zowel gevoelig als scherp kan zijn, die een inval of anekdote tot gedicht kan verheffen en rauwheid en lyriek afwisselt. Bruinja is bovendien ‘een bevlogen ambassadeur voor de poëzie in de breedste zin: als bloemlezer, performer op podia en in de media, organisator van evenementen en aanjager van kruisbestuivingen met andere kunstvormen. Hij beweegt in zijn vaak geëngageerde dichterschap moeiteloos tussen binnenwereld en buitenwijk – en waar het wel moeite kost, levert dat spannende poëzie op.’ De gedichten die Bruinja bij actuele gebeurtenissen zal schrijven verschijnen in NRC.