Zeven Bruggen Festival: Een gokschuld… en ware vriendschap!

Pianist en componist Theodor Kirchner (1823-1903) was een kleurrijk persoon en een getalenteerde musicus die hogelijk gewaardeerd werd door onder andere Robert en Clara Schumann, Mendelssohn en Brahms. Hij was een levensgenieter, die graag samen met Brahms een sigaar rookte, maar die ook last had van minder goede eigenschappen, zoals gokken. Dit zorgde ervoor dat hij op een gegeven moment zodanig in de problemen kwam dat zijn vrienden Johannes Brahms, Niels Gade, Edvard Grieg en Hans von Bülow 30.000 mark bijeenbrachten waarmee Kirchner zijn gokschuld kon aflossen. Een bijzonder gebaar van vriendschap en waardering! In ons programma ..een gokschuld, en ware vriendschap! brengen wij een aantal van deze bijzondere vrienden weer samen met Kirchner.

De afgelopen zeven jaar presenteerde het Zeven Bruggen Festival sfeervolle, kleinschalige kamermuziekconcerten op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam. Dit jaar zijn we door de corona-maatregelen gedwongen een andere koers te varen waarmee we door kunnen gaan met het brengen van mooie muziek samen met boeiende verhalen. Het festival speelt zich dit jaar geheel af in de historische Amstelkerk, op dinsdagavonden in het midden van de maand, te beginnen op dinsdagavond 17 november.

Coronamaatregelen
Er is slechts plek voor 30 bezoekers per concert, waarbij elk optreden een uur duurt. Wij vragen iedereen mondmaskers te dragen, behalve als men op de plek zit. Het is allemaal wat anders, en misschien minder gezellig, maar zo kunnen wel doorgaan met wat we het liefste doen: live mooie kamermuziek spelen voor een enthousiast publiek!

Programma:
Niels Gade (1817-1890) - Noveletten, opus 29 voor pianotrio
Edvard Grieg (1843-1907) - Eerste deel uit de Sonate voor viool en piano in F, opus 8
Theodor Kirchner (1823-1903) - Delen uit 8 Stücke, opus 79 voor cello en piano
Johannes Brahms (1833-1897) - Derde pianotrio in c, opus 101