Kloosterfestival: Winter Xperience

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Aankomst & vertrek
Je kunt op zaterdagmiddag 26 december vanaf 16.00 uur aankomen. Op maandag is de afsluitende viering om 12.00 uur, gevolgd door de lunch. Na die tijd zullen we met elkaar het klooster schoonmaken. Het kloosterbezoek eindigt op maandagmiddag 26 december rond 15.00 uur.
Het Kloosterfestival is qua vorm aangepast naar een individueel verblijf op Klooster Nieuw Sion, de maaltijden worden in afhaalvorm aangeboden. Tijdens je verblijf op Nieuw Sion kun je de getijdenvieringen meemaken.

De Kloosterfestival Winter Xperience, vanaf zaterdagavond 26 december, is het 'rustige' zusje van het Kloosterfestival dat in het hartje van de zomer wordt gehouden. In de donkerste dagen van het jaar is Klooster Nieuw Sion een huis vol warmte en gezelligheid, een oase van rust. Neem even de tijd om stil te staan bij het jaar dat achter je ligt, en bij het jaar dat voor je ligt. Laat je ondertussen verrassen en inspireren door optredens en workshops, op het ritme van vier getijdengebeden per dag, met serene zang in de sfeervolle Kloosterkerk.

En zit je even met een kloosterbiertje, een glas fris, een heerlijke bak thee of een goede kop koffie in de Kloosterkroeg, dan zijn er monniken en kloosterzusters uit verschillende kloosters om een praatje mee te maken (je hebt ze trouwens waarschijnlijk al leren kennen tijdens hun workshops), en ook met de mensen die op Klooster Nieuw Sion een toegewijd leven leiden, kun je inspirerende gesprekken voeren.

Sleep-in-concert
Een hoogtepunt, elk Kloosterfestival opnieuw, is het Sleep-in-koor-concert. De Kloosterkerk in kaarslicht, jij op je matje in je slaapzak, en de voortreffelijke klanken van een koor dat je volledig tot rust speelt op de plek waar al decennia lang door monniken en kloosterlingen wordt gezongen.

Het Kloosterfestival. Gelijk als je binnenkomt, raakt je hoofd leeg. En als je weggaat, zit je hoofd weer vol. Gevuld met inspiratie.

Programma
Over het programma vind je op deze pagina binnenkort meer informatie. In de loop van de komende weken kun je op deze plek steeds weer nieuwe informatie vinden. Handig is om ons te gaan volgen op Instagram. Dan mis je niks. Het Kloosterfestival richt zich op bezoekers in de leeftijd van 19 t/m 39 jaar.

Quotes van bezoekers aan het Kloosterfestival:
'Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.' - Daniel
'Ik heb nog nooit zoveel bij mezelf en God stil gestaan en zoveel lol gehad in één weekend' - Bas
'Was er elke maand maar een kloosterfestival' - Nadine

Coronamaatregelen
Het festival en de locatie houden zich uiteraard aan de geldende coronamaatregelen. Zie voor meer informatie https://www.nieuwsion.nl/corona-maatregelen/. Mocht het festival in deze opzet toch niet door kunnen gaan (waar we niet vanuit gaan), krijg je van de organisator een alternatief aanbod, waaronder de mogelijkheid voor restitutie.