Update: de komende weken zijn er nog geen concerten met publiek mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Kloosterexperience 2021: Beeldenstorm

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Welke beelden zijn belangrijk in jouw leven? Hoe ziet jouw beeld van God eruit? Welke voorbeelden inspireren jou? En hoe bepaalt je toekomstbeeld je weg? Tijdens de Kloosterexperience ga je aan de hand van deze vragen aan de slag met je eigen beeldenstorm... Kom deze zomer kamperen op het terrein van Klooster Nieuw Sion (Diepenveen) en sta samen met anderen stil bij wat écht belangrijk voor je is in je leven!

Dompel jezelf onder in een eeuwenoud kloosterritme. Vier festivaldagen lang leef je op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van Klooster Nieuw Sion in Deventer. Gezellig met andere jonge mensen bivakkeren in de boomgaard. Praten met de religieuzen (broeders en zusters) die er zijn om naar je te luisteren en aanwezig zijn bij de vieringen in de kerk. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of te genieten van een singer-songwriter.

Tussen de gebeden door kun je je laten inspireren tijdens workshops of door een spreker, en daarna samen heerlijk met elkaar eten onder de Grote Kap. Elke middag werken we, naar het eeuwenoude monnikenmotto: Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je kiest zelf wat je doet. Je kunt werken in de tuinen, het sanitair een poetsbeurt geven, de maaltijd bereiden of meezingen in het koor dat de getijden zal begeleiden.

Doelgroep:
De Kloosterexperience is voor mensen van 19 en 39 jaar en wordt georganiseerd door Klooster Nieuw Sion. Kijk voor meer informatie op nieuwsion.nl.
Quotes van bezoekers aan de Kloosterexperience:
'Heerlijk ontspannen, genoeg programma en genoeg ontspanning. Mooie manier om zelf tot rust te komen en nieuwe zoekende mensen te leren kennen!' - Harm
'Verstilling, aanbidding, gezelligheid, gezond en lekker eten, verdieping en prachtige mensen, en dat alles in één weekend! Georganiseerd door een topteam dat niet alleen alles regelde maar ook een fantastische sfeer neerzette en altijd openstond voor een leuk en goed gesprek!' - Judith
'Een fijne manier om open te staan voor Gods aanwezigheid en tot rust te komen bij Hem' - Petra

Agenda


Kloosterexperience Conferenties

Kloosterexperience

De Kloosterexperience: leven op het ritme van de getijdengebeden. Praten met monniken en nonnen, die er zijn om naar je te luisteren. Samen eten, goede workshops, muziek en ontspanning. Zie ook www.nieuwsion.nl


  • Uitgelicht

  • Reserveer nu voor de New Wine Zomerconferentie

    De New Wine Zomerconferentie is vanwege de coronapandemie in 2021 live te volgen via internet. Het thema is: 'Leven in Jezus' met als hoofdspreker de Zuid-Afrikaanse theoloog Alexander Venter. Een beperkt aantal daggasten kan de conferentie wel fysiek bijwonen op Landgoed Velder in Liempde. Voor jongeren (13 t/m 17 jaar) komt er een fysieke NEXTconferentie, mits de coronamaatregelen dat te zijner tijd toestaan. De betaling voor dagbezoek of NEXT wordt pas afgeschreven als zeker is dat dit door kan gaan. Reserveer daarom nu je tickets voor de livestream, dagbezoek en/of NEXT-conferentie.

  • Concert Martijn van Essen
  • Kinga Ban: Geboren