Lisa Jacobs & the String Soloists

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

'Violiste Lisa Jacobs boeit door en door… Als je haar cd’s in ogenschouw neemt dan is het een compliment waard dat ze niet met de zoveelste Beethoven, Mozart of Mendelssohn komt (hoe geweldig ook), maar met weinig gespeeld repertoire: Locatelli, Haydn en nu Carl Nielsen. Het Vioolconcert (1911), een neoklassiek werk, is onmiskenbaar Nielsen. Het heeft durf, het pakt meteen, is sterk aanwezig, het heeft een hoog profiel en is er niet op uit om te behagen. Een eigen stempel in een lang, onderhoudend betoog, en daarin even weerbarstig als compromisloos. Jacobs houdt haar luisteraars moeiteloos 40 minuten in Nielsens ban'. (Jurjen Vis, Luister Magazine)

In dit programma legt de Nederlandse violiste Lisa Jacobs zich toe op het Scandinavische geluid, met vooral werken van Grieg en zijn vriendenkring. Bij de première van Nielsens opus 1 stond in het programmaboekje: 'Mr. Nielsen, die niemand kent'. Het werk werd als veelbelovend beschouwd. Svendsens Romance was lange tijd standaardrepertoire, maar is in de vergetelheid geraakt. Sibelius gaf in zijn muziek Finland zijn eigen geluid. Rain Drops is een van zijn eerstelingen, gecomponeerd in 1881. Grieg schreef zijn Holberg Suite in 1884 ter nagedachtenis aan de Noorse schrijver Ludvig Holberg (1684-1754), vernieuwer van de Deense en Noorse literatuur.

he String Soloists is een ensemble van veertien strijkers onder leiding van artistiek leider Lisa Jacobs. Hun benadering van muziek maken zónder dirigent vereist een intensieve betrokkenheid van alle muzikanten. Lisa en haar String Soloists zijn regelmatig te gast bij Klassiek aan de Rijn.

Programma:
Edvard Grieg (1843 - 1907) - Holberg suite
Harald Saeverud (1897 - 1992) - Elegy
Johan Svendsen (1840 -1911) - Romance
Pauze
Jean Sibelius (1865 - 1957) - Rain drops
Edvard Grieg (1843 - 1907) - twee Noorse melodieën
Carl Nielsen (1865 -1931) - Little Suite opus 1

Prijzen
Volwassenen € 28
CJP/student € 14
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma.