Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Ook de 1,5 meter kan aanleiding zijn om concerten te annuleren. Als je een reservering hebt voor die periode hoor je in de loop van de komende week wat dit voor jouw reservering betekent.

Bösendorfer Series: Nino Gvetadze

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Van alle grote componisten uit de Romantiek is Schumann misschien wel de meeste romantische en hij staat centraal in dit programma. Van het dromerige Arabeske in C. uit begin 1839 tot het levendige Kinderszenen en de bruuske stemmingswisselingen in Kreisleriana. Nino sluit haar recital af met Franz Liszt. Zijn pianorepertoire is moeilijk voor te stellen zonder het furieuze derde deel Tarantella; het absolute meesterstuk van de avond.

De Georgische pianiste Nino Gvetadze leidt een internationaal muzikaal leven als solist en kamermusicus. Na haar afstuderen aan het Staatsconservatorium van Tbilisi verhuisde ze naar Nederland om te studeren aan conservatoria in Den Haag en Amsterdam. Ze ontving verschillende prijzen en werd het gezicht van Radio Classic FM. Ze behaalde nationale bekendheid door haar optreden met het Brodsky Quartet tijdens het Prinsengrachtconcert in 2017. Ze bracht in 2020 haar meest recente album Einsam uit, met muziek van Robert Schumann.

Bösendorfer Series 2021-2022:
-23 september: Anna Fedorova
-25 november: Nino Gvetadze
-23 december: Camiel Boomsma
-17 februari: Ralph van Raat
-7 april: Yang Yang Chai
-12 mei: Marietta Petkova
-9 juni: Eliane Rodrigues