Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als je een reservering hebt voor die periode hoor je in de loop van de komende week wat dit voor jouw reservering betekent.

Bösendorfer Series: Yang Yang Cai

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Tip: reserveer een passe-partout voor de Bösendorfer Series 2021-2022, met de beste zitplaatsen en 10% korting. Een passe-partout is hier te bestellen, voorafgaand aan het eerste concert uit de serie op 23 september 2021.

Yang Yang heeft een grote affiniteit met Franse en Russische muziek, maar op deze voorjaarsavond speelt ze voor ons de 32 Variaties op een eigen thema in c van Beethoven. Minder bekend dan de andere variatiecycli van de meester, maar zeker zo mooi. Gevolgd door Brahms gepassioneerde en zeer virtuoze Piano Sonata No. 1. Afsluiter van de het programma is wederom een soort variatiereeks, 24 Preludes in alle toonsoorten. Een hoogtepunt in het oeuvre van de Rus Skrjabin, naar het gelijknamige werk van Chopin.

Yang Yang Cai werd in 1998 geboren in Zutphen en begon op haar vijfde met pianoles bij Noor Relijk, gevolgd door een plek in de klas van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn. Als zevenjarige won Yang Yang de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent. In mei 2019 behaalde zij haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds 2020 studeert ze aan de fameuze Imola Piano Academy bij Enrico Pace.

Yang Yang heeft diverse keren opgetreden in de tv-programma’s DWDD en Podium Witteman. Met Florian Verweij vormt ze een succesvol pianoduo, treedt regelmatig op met cellist Alexander Warenberg en vormt met hem en violist Shin Sihan het Amsterdam Piano Trio. Ze hecht veel waarde aan een integere vertolking van composities waarin de muziek centraal staat en een brug vormt tussen speler en luisteraar. Bij ieder concert maakt ze een connectie met haar publiek die boven woorden uitstijgt.

Bösendorfer Series 2021-2022:
-23 september: Anna Fedorova
-25 november: Nino Gvetadze
-23 december: Camiel Boomsma
-17 februari: Ralph van Raat
-7 april: Yang Yang Chai
-12 mei: Marietta Petkova
-9 juni: Eliane Rodrigues

Programma:
L. van Beethoven - 32 Variaties in c klein, WoO 80
J. Brahms - Piano Sonata No. 1 in C groot, op. 1
A. Skrjabin - 24 Préludes op. 11