Bösendorfer Series: Eliane Rodrigues

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Dit afsluitende recital in de Bösendorfer Series speelt Eliane Rodrigues een werk uit haar eigen reeks van 16 Momentos Musicais. Nummer 14 Espelho (De Spiegel) wordt omlijst door haar krachtige, furieuze interpretaties van pianowerken van Johann Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven. In het tweede deel van het programma zal ze met haar interpretaties van verschillende Nocturnes en Scherzo’s van Chopin voorgoed het hart van het publiek in De Waalse Kerk veroveren.

Het was al heel vroeg duidelijk dat de in Rio de Janeiro geboren Eliane Rodrigues een heus wonderkind was. Op driejarige leeftijd begon ze met componeren nog voor ze noten kon lezen en schrijven en als vijfjarige speelde ze haar eerste recital. Tegen de tijd dat ze zeven was, waren er twee pianomethodes verschenen met haar composities. Vanaf dat moment speelde ze vele concerten en behaalde prijzen bij regionale en nationale wedstrijden.

Eliane heeft meer dan vijfentwintig cd’s opgenomen van zowel liveconcerten als studio-opnames. Meest recent is haar samenwerking met Parma Recordings, wat o.a. resulteerde in een digitale release van de Beethoven Concerto’s en nieuwe albums met muziek van Chopin, Debussy en de Amerikanen Leonard Bernstein en George Gershwin.

Bösendorfer Series 2021-2022:
-23 september: Anna Fedorova
-25 november: Nino Gvetadze
-30 januari: Camiel Boomsma
-17 februari: Ralph van Raat
-7 april: Yang Yang Cai
-12 mei: Marietta Petkova
-9 juni: Eliane Rodrigues

Programma:
J.S. Bach/ E. Rodrigues - Preludium und Fuge in a mineur BWV 543
E. Rodrigues - Momentos Musicais 14 Espelho
L. van Beethoven - Sonate No.23 Op. 57 in f mineur “Appassionata”
F. Chopin - Nocturne 3 Op. 9
F. Chopin - Scherzo 1 Op. 20
F. Chopin - Nocturne 10 Op. 32 No.2 F. Chopin - Scherzo 2 Op. 31