Driedaagse Labyrint-retraite

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Pelgrimage is een belangrijke manier in de christelijke traditie om dichter bij God en zo dichter bij jezelf te komen. De reis naar de eindbestemming van de pelgrimstocht werd zeker zo belangrijk gezien, als het bereiken van het doel. Het lopen om een klooster, of in de kloostergangen, was een alternatief voor de mensen die niet in staat waren een verre reis af te leggen.  Met het herontdekken van het labyrint, werd het lopen van een labyrint, steeds meer gebruikt als een vorm van pelgrimage. Tijdens deze Driedaagse Retraite onder leiding van labyrintcoach John Musterd staat de nieuwe labyrinttuin van Klooster Nieuw Sion centraal.

 

Het labyrint is de manier om dichter bij je Zelf te komen. Door het lopen van het labyrint breng je in kaart wat jouw kwaliteiten zijn, wat je nog beperkt in het gebruik van je potentieel en wat jouw levenspad echt is.

Programma-begeleider
John Musterd werkt als coach en trainer met het labyrint. Met passie, humor en liefde wil hij graag je reisleider zijn door het labyrint in Klooster Nieuw Sion. Met door hem ontwikkelde coachingtechnieken wordt je uitgedaagd anders naar je leven te kijken. We werken met het boekje “Vingerlabyrintlopen”, het nieuwe kloosterlabyrint op Nieuw Sion en met het dubbel gespiegeld vingerlabyrint. Kijk voor meer info op www.johnmusterd.nl.

Wat zeggen eerdere deelnemers over hun ervaringen?
'Ik heb spelend meer kunnen ontdekken over mijn pad' (Jolande)
'Ik heb deze retraite als bevrijdend en inspirerend ervaren' (Doni)
'De retraite was voor mij ontdekkend en verrijkend' (Paulien)

Programma
-Ontdekken van je kwaliteiten via het labyrint. Wat zijn jouw mogelijkheden, hindernissen en overtuigingen?
-Ontvangen van jouw Kernwaarden in het labyrint.
-Gebruiken van de ontdekte kwaliteiten voor het volgen van het pad naar je hart.

Daarnaast is er naar eigen keuze ook ruimte om mee te bewegen op het ritme van het klooster en deel te nemen aan de getijdengebeden. Deelname hieraan helpt je om af te stemmen op jouw ritme en biedt bezieling voor op je levenspad.

Voor wie?
-Als je wilt ontdekken wat jou echt gelukkig maakt
-Je voelt dat je vastloopt, maar niet kan ontdekken waarom
-Je staat voor keuzes in je leven en wilt ontdekken wat jouw Weg is
-Je wilt afstand nemen van patronen en dingen die niet meer bij je passen
-Ontdekken wat jouw Kern is en hoe je daar je leven kan op afstemmen

Dan is deze retraite de eerste stap en alles begint met het zetten van een eerste stap.

Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

  • Vacatures

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Retraitedag Christelijke meditatie

Voor wie verlangt naar rust en verbinding met jezelf, de ander en God: voel je welkom op de retraitedag Christelijke meditatie op Klooster Nieuw Sion.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom deze zomer naar Nieuw Sion en ervaar zelf hoe het kloosterritme en een heerlijke ontspannen summer vibe elkaar vinden!

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833