Carpe Diem String Quartet en Laura Bohn: Old World, New World

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Het veelgeprezen Carpe Diem String Quartet uit Colorado maakt een stop in Amsterdam tijdens hun Europatour 2022 voor Old World, New World: een avond met werken voor strijkkwartet en zang met de Amerikaanse sopraan Laura Bohn. Dit programma viert de kruisbestuiving van muzikale ideeën die eeuwenlang heeft plaatsgevonden tussen Europa en Amerika.

Op het programma staan werken van Resphighi, Purcell en Fujiwara, selecties uit The Juliet Letters van Elvis Costello en Cantai un Tempo, een nieuwe bewerking van Monteverdi-madrigalen voor strijkkwartet en zang door Stefano Pierini.

Het Carpe Diem String Quartet, een van de meest unieke en gevraagde kamermuziekensembles op het Amerikaanse concertpodium, is een grensverleggend ensemble. Het ensemble komt uit Colorado en verkent ook graag genres buiten de klassieke muziek, zoals tango, folk, pop, rock en jazz. Sopraan Laura Bohn is een veelgevraagde solist binnen de operawereld. Zo is ze als soliste te horen geweest met verschillende orkesten over de hele wereld. Momenteel woont ze in Amsterdam met haar man, een jazzdrummer, en zoon.