Reisgenoten: Kloosterconcert

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Een intiem kloosterconcert met zowel bekende als nieuwe liederen

Na twee jaar weinig spelen voor publiek kan Reisgenoten eindelijk weer hun muziek samen met publiek beleven. Op deze bijzondere avond op Klooster Nieuw Sion wil de band, naast het bestaande repertoire, ook een aantal nieuwe liederen laten horen die deel uitmaken van het project ‘Heilige ontmoetingen’.

In dit project heeft de band zichzelf uitgedaagd om liederen te schrijven vanuit het perspectief van verschillende Bijbelse personages die ieder hun eigen ontmoeting met Jezus hebben gehad. Johan de Jong, liedjesschrijver en pianist van de band, vertelt waarom hij hier zo enthousiast over is:

'Ik geloof in de kracht van verhalen. De ontmoetingen met Jezus die in de Bijbel staan beschreven hebben veel betekent voor mijn persoonlijke geloofsleven. Ik kende deze verhalen al heel mijn leven maar ik zag mezelf altijd als toeschouwer in het verhaal. Begin 2020 wilde ik mij opnieuw verdiepen in deze verhalen en ben ik mij gaan verplaatsen in de verschillende personen die Jezus ontmoet. Deze personen zijn geen mensen die ver van ons af staan alleen omdat ze ruim 2000 jaar geleden leefden. Ze delen stuk voor stuk menselijke ervaringen die voor ons, soms meer dan we denken, herkenbaar zijn. Ze geven ons een inkijkje in wat het betekent om mens te zijn, en om vanuit dat mens-zijn God zelf tegen te komen. Daarmee blijf ik niet langer toeschouwer in het verhaal maar kan het, als het ware, ook een nieuwe ontmoeting worden tussen mij en Jezus.'

Let op: houd er rekening mee dat er tijdens het concert filmbeelden gemaakt worden die op een later moment gedeeld kunnen worden.