Reserveer nu voor Sons of Korah, New Wine en EO-Jongerendag!
Reserveer nu bij TrueTickets!

Van donderdag 23 augustus 2018 t/m zondag 26 augustus 2018. Locatie: Klooster Nieuw Sion in Diepenveen (bij Deventer).

INFORESERVERENSERVICE

Vier dagen leven op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Gezellig met andere jongeren bivakkeren op het campingweiland. Praten met monniken en nonnen, die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of genieten van een singer-songwriter in de oude stal.

En er is meer! Tijdens workshops kun je leren over iconen schilderen en christelijke kunst. Of laat je inspireren door een spreker of tijdens een debat, en eet daarna samen heerlijk met elkaar onder de Grote Kap.

En werken. Naar het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je bent gast én vrijwilliger. Je kiest zelf je klussen. Je kunt het sanitair een poetsbeurt geven – wat in dit geval beduidend minder werk is dan de gang dweilen (de kruisgangen zijn breed en lang), je opgeven voor het koor dat de getijden zal begeleiden, je kunt het terrein helpen opbouwen en afbreken, en misschien kun je ook zelf wel een workshop geven of heb je een ander talent dat je wilt inzetten voor je mede-festivalgangers.

Programma:
De komende maanden zal er verder invulling gegeven worden aan het programma. Onder meer Psalmen voor Nu, Kinga Ban en Arie Boomsma zullen een bijdrage leveren.

Doelgroep en organisatie:
Het Kloosterfestival, voor jongeren in de leeftijd van 15-30 jaar, wordt georganiseerd door Nieuw Sion en het Jongerenklooster, in samenwerking met partners PKN en BEAM. Bekijk de website van het Jongerenklooster voor meer informatie.

Hoe zien dagen op het Kloosterfestival er (ongeveer...) uit?
7.00 Klokgelui
7.30 Lauden in de Kloosterkerk
8.00 Ontbijt onder de Grote Kap
9.00 Leren & luisteren I (Workshops, lezingen, goede gesprekken)
11.00 Vrije tijd
12.00 Sext in de Kloosterkerk
12.30 Lunch onder de Grote Kap
14.00 Ora et labora (Werken, zingen, koken, etc.)
16.30 Vrije tijd
17.30 Vesper in de Kloosterkerk
18.00 Avondeten onder de Grote Kap
19.00 Leren & Luisteren II (Workshops, lezingen, goede gesprekken)
20.00 Muziek in o.a. de Oude Schuur
22.00 Completen in de Kloosterkerk
22.30 Gezelligheid in de Kloosterkroeg, muziek in de Oude Schuur (kleinere setting)

EO-Jongerendag 2018 - For King & Country
Persoonlijke nieuwsbrief
UW EMAILADRES:
Reserveer nu:

 
TrueTickets © 2018