Rikkert scheurt het jaar door (oudejaarsconference)

Barneveld, Schaffelaartheater, woensdag 12 december 2018, 20:15 - 21:45 uur

Reacties van bezoekers

Henny
Leuke avond met weer leuke woordspelingen etc Toch vinden wij (vriendin en ik) Rikkert sterker als hij meer thematisch bezig is. Dan vooral meer diepgang met "lach en traan"
Mirjam
Als Rikkert gaat zingen, dan gebeurt er wat...
Anneke
Scherp en wat (nog) een prachtige stem, we hadden een heerlijke avond! Nagenieten!!
Simon
Steengoede avond. Een klasse appart. Laatste nummer was magistraal! Genoten!!!!
Cornélie
Goed verhaal :zat goed in elkaar. Zoals we van Rikkert gewend zijn, tovert hij met taal en maakt hij relevante, scherpzinnige grappen over de actualiteit van 2018. Soms een zijweg, om daarna in volle glorie zijn verhaal te vervolgen, in nauwe samenwerking met pianist Jan Borger en Elly, die het geheel afmaakt met een lach en een grap in de leuke, luchtige intermezzo's. De conférence is mooi omlijnd met muziek! Een heerlijk avondje uit!
Huib
Sfeervolle avond met inhoud. Scherpe teksten.
Lukas
Mooie liedjes, leuke grappen.
Ien
Prachtige avond, Rickert kan met weinig woorden zoveel zeggen zonder daarbij te kwetsen of grof te zijn. Klasse! Leuk Elly te zien; mooi stel. Kunnen we uitzien naar eind 2019? En wat een stem heeft Rickert, want t’ja dan gebeurt er echt wat. Dank ook aan de pianist, die straalt met zijn accent zoveel ontspanning uit.
Bram
Ook dit jaar weer genoten van de teksten die weer scherp maar niet kwetsend of grof zijn. Rikkert is een echte woordkunstenaar die met zijn vaak korte teksten mensen aan het denken zet over (actuele) thema's.
Liesbeth
Ik kan niet anders zeggen: alles was tip top voor elkaar. Je kan bij een voorstelling van Rikkert altijd zo relaxed zitten luisteren. Scherp maar niet grof. Heel knap. Leuk ook zoals Elly meedeed. En zou vertrouwd: Jan als toetsenist. Weer genoten.

Info

Rikkert fileert het nieuws van 2018 door het jaar af te sluiten met een serie oudejaarsconferences, met liedjes, poëzie en cabaret. Met muzikale begeleiding van Jan Borger.

In de voorstelling 'Rikkert scheurt het jaar door' blikt hij op eigen wijze terug op het jaar 2018 door middel van liedjes, prikkelende sonnetten, scherpe humor en ontroerende teksten. Een spiksplinternieuw solo-programma waarvan de inhoud nog bepaald gaat worden door het nieuws van morgen en de stofwolken van gisteren. Wie de conference van 2017 'Rikkert wringt het jaar uit', heeft gezien, zal beamen: zorg dat je er bij bent!

Enkele reacties van bezoekers in 2017:

Een avond om regelmatig aan terug te denken. Rikkert bezit de gave van het woord en weet dit humorvol en ontroerend in te zetten! - Pieter

Rikkert heeft het weer voor elkaar. Een programma met een vrolijke noot en een gevoelige snaar. Mooie sonetten en liedjes. Elk onderwerp, hoe vrolijk of moeilijk ook, worden met de nodige humor gebracht. Rikkert is een goochelaar met woorden. Hopelijk volgend jaar weer! - Laura