Kerst met Sela - O kindeke klein

Apeldoorn, Grote Kerk, zaterdag 22 december 2018, 15:30 - 17:45 uur

Reacties van bezoekers

Joyce
Wat hebben wij als gezin, met zoveel anderen, genoten! Tot eer van God. Het allermooiste vind ik dat onze kinderen zo vol overtuiging meezingen en enorm hebben genoten van de muziek en het zingen.
Jeanet
Prachtig
Margreet
Prachtig! Mooi begin vd kerst.
Judith Damminga
Prachtig....boven verwachting????
Hilde
Geweldig concert! Mooie extra instrumenten deze keer erbij (harp en ..?. "bbq" ????) Bedankt weer! Goede kerstdagen toegewenst en Gods zegen ook in het nieuwe jaar!!
Els
Het was bijzonder om met zoveel mensen gericht te mogen zijn op Immanuel. Alle eer aan God; mooi het slot (weglopen van podium). De muzikaliteit was van hoog niveau, net als de zang. Kortom: genoten!
Joke En Arno
Prachtig, volop genoten!
Herma
We hebben heel erg genoten van dit prachtige concert. Mooi de afwisseling tussen de oude bekende kerstliederen en erg mooie nieuwe liederen. Gezegende Kerstdagen!
Betsy
Prachtige middag gehad,genoten !
Hanneke
Prachtig concert! Enorm genoten. Leuk dat er een speciaal moment was voor de kinderen. Iedereen een gezegend kerstfeest gewenst!
Lidy
Een fantastisch heerlijk concert gehad!
Clary
Mooi en indrukwekkend,ook in de zin van zoveel mensen met eenzelfde overtuiging,Ere zij God.
Corry Metzger
We hebben genoten.Wat mooi zulke prachtige liederen fantastiese muzikanten Prachtig gezongen door Frans en Mirjam en de andere zangers.kippevel .Heel mooie belichting en dat alles tot eer van God prachtig. Jammer dat ze zo snel weg waren had ze graag bedankt.Gaan vast weer een volgend keer.
Lize En Marleen
Wat een mooi concert was het. Prachtige liederen. En wat fijn om met zn allen te zingen in zo n mooie sfeervolle kerk. Het heeft ons ontroerd en geraakt. Volgend jaar gaan we zeker weer!
Diny
Prachtig gedaan met overtuiging gezongen . Hebben genoten
Paulien
Genoten samen met mijn zusje en haar oudste dochter! Mooi programma met aandacht voor de kinderen! Ere zij God!!!!
Fleur En Bart
Wat een concert en wauw wat kunnen zij muziek maken!!
Jenette
Genoten! Mooie afwisseling in het programma. Mooie belichting en geweldige muziekinstrumenten!
Ady
Genoten van de muziek, die zo gevarieerd is. De zang zo mooi. En heerlijk de samenzang. Een goed begin van de kerst.
Willeke
Mooi gedaan elke keer weer Sela :) Knap ook van de nieuwe zangeres Mirjam, hoe zij zo al haar eigen plek in de band heeft ingenomen. Complimenten en een prachtige stem! Verder werd ik echt meegenomen in de muziek, vooral in het tweede deel van de avond. Ga zo door!!

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl