Kerst met Sela - O kindeke klein

Apeldoorn, Grote Kerk, zaterdag 22 december 2018, 15:30 - 17:45 uur

Reacties van bezoekers

Herma
We hebben heel erg genoten van dit prachtige concert. Mooi de afwisseling tussen de oude bekende kerstliederen en erg mooie nieuwe liederen. Gezegende Kerstdagen!
Talo
Het was prachtig in één woord prachtig.
Mariët
Een geweldig, sfeervol en mooi concert. Goede muziek en mooie zang. Het eind van het concert vond ik indrukwekkend
Lize En Marleen
Wat een mooi concert was het. Prachtige liederen. En wat fijn om met zn allen te zingen in zo n mooie sfeervolle kerk. Het heeft ons ontroerd en geraakt. Volgend jaar gaan we zeker weer!
Hanneke
Prachtig concert! Enorm genoten. Leuk dat er een speciaal moment was voor de kinderen. Iedereen een gezegend kerstfeest gewenst!
Hilde
Geweldig concert! Mooie extra instrumenten deze keer erbij (harp en ..?. "bbq" ????) Bedankt weer! Goede kerstdagen toegewenst en Gods zegen ook in het nieuwe jaar!!
Diny
Prachtig gedaan met overtuiging gezongen . Hebben genoten
Gijs
Prachtig Kerstconcert in een mooie kerk. Gezegende Kerstdagen voor allen.
Joke En Arno
Prachtig, volop genoten!
Lidy
Een fantastisch heerlijk concert gehad!
Sylvie
Prachtig! Die mooie monumentale kerk in prachtige belichting en een fantastisch geluid en wat een mooie liederen hebben jullie voor ons gezongen en mochten we samen zingen! Jullie stemgeluid kleurt prachtig bij elkaar. Een ware kerstbeleving met elkaar.
Martin
Volop genoten. Wat een prachtige manier om het kerstevangelie bekend te maken. Mooi ook de wijze waarop publiek erbij betrokken wordt.
Clary
Mooi en indrukwekkend,ook in de zin van zoveel mensen met eenzelfde overtuiging,Ere zij God.
Fleur En Bart
Wat een concert en wauw wat kunnen zij muziek maken!!
Jeanet
Prachtig
Betsy
Prachtige middag gehad,genoten !
Paulien
Genoten samen met mijn zusje en haar oudste dochter! Mooi programma met aandacht voor de kinderen! Ere zij God!!!!
Bob Bredijk
Geen bijzondere opmerkingen. Het zangtempo lag hoog.
Joyce
Wat hebben wij als gezin, met zoveel anderen, genoten! Tot eer van God. Het allermooiste vind ik dat onze kinderen zo vol overtuiging meezingen en enorm hebben genoten van de muziek en het zingen.
Margreet
Prachtig! Mooi begin vd kerst.

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.