Kerst met Sela - O kindeke klein

Apeldoorn, Grote Kerk, zaterdag 22 december 2018, 15:30 - 17:45 uur

Reacties van bezoekers

Diny
Prachtig gedaan met overtuiging gezongen . Hebben genoten
Hanneke
Prachtig concert! Enorm genoten. Leuk dat er een speciaal moment was voor de kinderen. Iedereen een gezegend kerstfeest gewenst!
Lidy
Een fantastisch heerlijk concert gehad!
Evelien
Ook dit jaar genoten van Kerst met Sela! Prachtig! Geweldig om zo de kerstdagen in te gaan!
Martijn
Heel erg mooi, vooral het nieuwe lied ‘In ons hart geboren’
Fleur En Bart
Wat een concert en wauw wat kunnen zij muziek maken!!
Gijs
Prachtig Kerstconcert in een mooie kerk. Gezegende Kerstdagen voor allen.
Hilde
Geweldig concert! Mooie extra instrumenten deze keer erbij (harp en ..?. "bbq" ????) Bedankt weer! Goede kerstdagen toegewenst en Gods zegen ook in het nieuwe jaar!!
Herma
We hebben heel erg genoten van dit prachtige concert. Mooi de afwisseling tussen de oude bekende kerstliederen en erg mooie nieuwe liederen. Gezegende Kerstdagen!
Willeke
Mooi gedaan elke keer weer Sela :) Knap ook van de nieuwe zangeres Mirjam, hoe zij zo al haar eigen plek in de band heeft ingenomen. Complimenten en een prachtige stem! Verder werd ik echt meegenomen in de muziek, vooral in het tweede deel van de avond. Ga zo door!!
Lize En Marleen
Wat een mooi concert was het. Prachtige liederen. En wat fijn om met zn allen te zingen in zo n mooie sfeervolle kerk. Het heeft ons ontroerd en geraakt. Volgend jaar gaan we zeker weer!
Martin
Volop genoten. Wat een prachtige manier om het kerstevangelie bekend te maken. Mooi ook de wijze waarop publiek erbij betrokken wordt.
Yvonne
Prachtig concert. Enorm genoten.
Gerda
Prachtig concert!! Prachtige liederen, ook om mee te zingen! De aandacht voor de kinderen was heel mooi! Geweldig om zo Kerst te vieren!
Joyce
Wat hebben wij als gezin, met zoveel anderen, genoten! Tot eer van God. Het allermooiste vind ik dat onze kinderen zo vol overtuiging meezingen en enorm hebben genoten van de muziek en het zingen.
Bob Bredijk
Geen bijzondere opmerkingen. Het zangtempo lag hoog.
Margreet
Prachtig! Mooi begin vd kerst.
Betsy
Prachtige middag gehad,genoten !
Natascha
Prachtig. Echt genoten van het concert. Mooie stem heeft de nieuwe zangeres.
Mariët
Een geweldig, sfeervol en mooi concert. Goede muziek en mooie zang. Het eind van het concert vond ik indrukwekkend

Info

O kindeke klein, o kindeke teer!

Uit hoge hemel daalt Gij neer;

verlaat uw Vaders heerlijk huis,

wordt arm en hulploos, draagt een kruis.

O kindeke klein, o kindeke teer!

Dit prachtige lied wordt al eeuwen gezongen. A capella in huiskamers, tijdens concerten in een bewerking van Johann Sebastian Bach of tijdens de dienst in een al even oude kerk. Het is zo'n kerstlied dat ons iets wonderlijks te zeggen heeft.

Teer, kwetsbaar, hulpbehoevend. Jezus kwam ter wereld, even kwetsbaar als wij. Hij kreeg geen koninklijke ontvangst in veiligheid en weelde. Gezonden door zijn Vader en liefdevol verzorgd door Jozef en Maria ging Jezus ons voor. Van teer in een kribbe naar teer en kwetsbaar aan het kruis.

De 'Kerst met Sela'-concerten staan dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. We gedenken de komst van Jezus met prachtig oude liederen zoals het lied hierboven. Mirjam, Sela's nieuwe zangeres, is erbij en muzikaal wordt een harp aan Sela toegevoegd. De klank past mooi bij het thema.

The Passion in Concert

Tijdens het paasweekend bezingen bekende artiesten in Rotterdam (Ahoy) het paasverhaal met de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers.

www.thepassioninconcert.nl