Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Zaterdag 18 mei 2019, 20:00 - 22:30 uur

Amersfoort, Icoontheater

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Amersfoort, Icoontheater, zaterdag 18 mei 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Loekie
Fantastisch feestje.Nostalgie en ontroering. En natuurlijk gelachen
Thirza Ruijer
Zo genoten zoals altijd! Zo'n lieve fijne groep bij elkaar! Fijne avond gehad! Gezellig en mooi!
Wilmy
Ontroerend mooi, intens genoten! en ook wat weemoed, zoveel jaren met regelmaat een concert bezocht, dat wil ik niet gaan missen.....
Karin
Oh oh oh ik kan wel een hele dag naar een concert van hen want er zijn zoveel mooie nummers..... het was mooi heel mooi
Wim En Ellen
Geweldige avond! We hebben genoten. Jammer dat jullie stoppen! Bedankt voor alle mooie liederen die we in de loop der jaren mochten horen, en grijs draaien. Het is jaren mooi geweest!
Lubbien
Ik vond het echt geweldig om mee te maken, emotioneel ook, soms tranen in de ogen maar ook gelachen. ach we gaan al zo lang met hen en hun muziek en liedjes mee....... de muzikanten ook alle lof!!
Jan-Dirk
Het was echt ge-wel-dig. Humor, weemoed, pijn, liefde, uitzien, het aardse leven, hoop, Hierna. Het raakte mijn hart
Marian
Dit is echt voor herhaling vatbaar,... het blijft mooi:-)!!! In het najaar nog een keer!

Info

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere afscheidstour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze tour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.