Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Zaterdag 1 juni 2019, 20:00 - 22:30 uur

Gouda, Theaterbakkerheij

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Gouda, Theaterbakkerheij, zaterdag 1 juni 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

T. Oosterveld
Het was een feest der herkenning, een echte aanrader; we hebben zo genoten, dat we in het najaar nog een keer gaan
Annette
Geweldig! Heb een heerlijke avond gehad samen met één van onze kinderen. Grote fan!
Arie
Geweldig leuk programma in een gezellig theater met een gemoedelijke sfeer.Een echte top avond.
Trudy
We hebben ontzettend genoten, wat een prachtige avond
Yael
Een geweldige avond. Het was echt genieten van begin tot het einde.
Truida
Een geweldige avond. Fijn dat er ook liedjes van de eerste platen gezongen werden .Prachtige teksten.Een van onze favorieten het Oinkbeest kwam ook nog langs. Heb zelf ooit afscheid genomen met dit verhaal en allen klapkauwgom, hete bliksum en instrumentjes aangereikt bij vertrek. Een idee?
Jacques
Wat een leuke avond zo genoten, dankje voor een geweldie avond!
Pauline
Wat een prachtig programma en heerlijke nostalgie :) De kracht van gezongen en gesproken taal is groot!
Nico
Heel erg genoten, een prachtige doorsnede van het repertoire van 50 jaar. Goede muzikanten en een enthousiaste sfeer. En wat hebben Elly en Rikkert veel mooie liedjes geschreven. En dan nog doorspekt met een heerlijk humor. Een regelrechte aanrader !!
Jannieka
Hartverwarmend,ontroerend! Fijn om er bij te kunnen zijn,we hebben erg genoten !

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.