Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 21 juni 2019, 20:00 - 22:30 uur

Diemen, Theater de Omval

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Diemen, Theater de Omval, vrijdag 21 juni 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Pia
Prachtige avond! Genoten van begin tot eind. Bijzondere mensen, die me blijven boeien, door hun liederen, muziek en woorden, hun eigen, warme eerlijke uitstraling maakt dat ik er maar geen genoeg van kan krijgen om naar ze te luisteren en te kijken.....
Anny
Wat een geweldig feest was het. Ik ging helemaal opgeladen en blij naar huis. En aan HEM alle eer!
Jacques
Hartverwarmend concert
John & Annelies
Heerlijke avond voor jong en oud. Fan van het eerste uur en fantastisch dat ze al die jaren ook op een aanstekelijke wijze Jezus laten zien.
Geeske
Geweldig genoten van deze geweldige voorstelling met allemaal fantastische, gepassioneerde muzikanten! Heerlijk om Elly en Rikkert nog steeds zo in hun element te zien. Echt een aanrader voor alle leeftijden!
Waalko
Was fantastisch. Jammer dat ze stoppen! Gelukkig is er nog Spotify..
Alberto Schreutelkamp
Fantastische avond de kracht van hun optreden is dat ze zo lekker zichzelf zijn en van daaruit zich laten zien. De stemmen van Elly en Rikkert zijn loep zuiver. Geen valse noot gehoord. Heerlijk om naar te luisteren. Leuk de foto van het duo met mijn 90 jarige moeder die zichtbaar van de vrolijke muziek genoot. Dank voor de mooie avond!
Mathilene
Hartverwarmend! Een voorrecht om dit te mogen meemaken.
Danny
Een gevarieerd programma met alleen maar sterke momenten. Er is een hoop te beleven geweest. Super!
Corrie Crezee
Bijzonder genoten. Zo heerlijk zichzelf. Hebben echt hun eigen geluid. Super geweest.
Marc Van Rijsse
Een lach, ontroering, poëzie, nostalgie. Echt en eerlijk. Muzikaal top! Een hele mooie avond!
Mirjam
Prachtige avond! De liederen, muziek, melodieën maar bovenal hun heel eigen, warme uitstraling maakte de avond tot een feest.
Dirk Jan
Het was een fantastische avond. Zowel Elly en Rikkert, als de andere muzikanten zijn vakmensen. Het werd een feest.

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.