Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Zaterdag 14 september 2019, 20:00 - 22:30 uur

Barneveld, Schaffelaartheater

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Barneveld, Schaffelaartheater, zaterdag 14 september 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Gerda
Geweldig zoals dit mooie echtpaar kan musiceren, zingen en toneelspelen. Ik heb genoten!!!
Geertje
Ontroerend mooi
Maria
Een avondje genieten van deze mooie mensen, vol nostalgie En warmte
Annemieke
Geweldig concert. Met een lach en een traan. 50 jaar in vogelvlucht. Dankbaar voor deze mooie getalenteerde mensen en dat we al zo lang al van ze mogen genieten.
Nenneke
Wat een geweldige fijne avond hebben we gehad. Met prachtige liederen. Veel variatie in de lied keuze. Prachtige muziek!! Top. Alle eer aan God!!
Dirja
Geweldig mooi!
René En Cora Hendrikse Apeldoorn
Even thuis komen, Rikkert beschaafd scherp, Elly lief.
Marin
Heel afwisselend. Wat een prachtige stemmen en geweldige muzikanten. Mooie afwisseling:ontroering, humor, luchtigheid en diepte
Hanneke
Geweldig concert en waande me weer even terug in vroegere tijden, ik heb genoten van de muziek en mooie teksten, ik zal ze missen.
Rina En Hemmo Wessels
'In het voorbijgaan'...… Genoten van de doorleefde teksten en muziek. Alle hulde ook aan de muzikanten!
Christien
Het was een geweldige avond met mooie herinneringen aan het koor de Vuurpijl. Ook prachtig om Elly en Rikkert al zoveel jaar te mogen volgen.
Rien En Reina
Fijne avond! We hebben weer genoten van hun mooie teksten en spontane optreden. Ook muzikaal !!
Geertje
Geweldig mooi en ook ontroerend! Blij dat we zijn geweest!
Sjenny
Het was een geweldige avond ,heb erg genoten!!!

Info

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere afscheidstour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze tour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.