Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 20 september 2019, 20:00 - 22:30 uur

Bovenkarspel, Het Postkantoor

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Bovenkarspel, Het Postkantoor, vrijdag 20 september 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Bas
Persoonlijk, dichtbij, prachtig, gevarieerd muziekaanbod, breed repertoire toch kunstig in beknopte vorm weergegeven.
Piet Bras
Het was een mooie avond, een mooi concert! De bekende liedjes van 'vroeger', zoals 'Al je haren zijn geteld' (waar ik nog een LP van heb) en andere liederen en de verschillende instrumenten. Hart. dank !
Dia Huizinga
Ik heb genoten van een mooi en fijn concert. Het was heel anders dan de concerten waar ik meestal naar toe ga. Volgens mij was het mijn 1e Nederlandstalige concert. En ook mijn 1e christelijke concert. Heel bijzonder dus.
Nico
Het is mooi geweest, mooie mensen, mooie begeleiders, mooi programma, mooi publiek, ja het was mooi en nu mooi rustig doorgaan zou ik zeggen.
Wouter
Het was geweldig, mooie liedjes werd er gezongen. Dank voor alles.
Simon Van Groningen
Heerlijke avond. Humor en verdieping. Ik was benieuwd naar voor ik het wist waren ze klaar.
Gitta
Het was een fantastisch concert. Enorm genoten. Wat een talent en dat al zoveel jaar! Generaties hebben hiervan mogen genieten. Elly en Rikkert, bedankt voor wie jullie zijn en hebben gedeeld binnen en buiten de kerk!
Elly En Rikkert
We hebben genoten! Wat een fijne crew daar! En wat een warm publiek!
Jan
't is heeeeel mooi weest ('geweest' in West-Fries dialect) In 1 woord: 'Geweldig'. Wát een schijnende sterren voor God.
Ryan
Een groot feest!!!!
Doortje
In een woord GEWELDIG!! zo blij dat we erbij konden zijn en zo dankbaar dat we al zoveel jaren van Elly en Rikkert en hun muziek hebben mogen genieten. Prachtige liedjes.... Maar wat hebben we ook intens genoten van de andere muzikanten! Heerlijke avond gehad.
Niek En Annette Van Der Stal
Feest van herkenning. Waren vaak ontroerd door de teksten/muziek en algehele presentatie, de passie waarmee zij hun nummers brachten.
Paula Schoenmaker
Hele mooie avond! Genoten! Mooie afwisseling tussen gouwe oude nummers en (voor mij) wat minder bekende liederen. Ik ben ook doodgegooid met hun liedjes vroeger op cassettebandjes. Blij toe! En heel veel bijbelteksten/verhalen heb ik onthouden dankzij hun liedjes! En nu deel ik hun liedjes met mijn kinderen! Prachtige avond! Intieme sfeer! Mooie mensen! Ook prachtige arrangementen, mooi vioolspel, slagwerk en toetsenspel. En erg afwisselend programma. En ook al was dit misschien het laatste tournee... we hebben de cd's!!! En hun nalatenschap zal nog heel lang blijven duren denk ik zomaar! Elly & Rikkert: BEDANKT!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.