Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Zaterdag 21 september 2019, 20:00 - 22:30 uur

Kampen, Stadsgehoorzaal

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Kampen, Stadsgehoorzaal, zaterdag 21 september 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Hannah Vermeulen
Het was prachtig!! Wat een heeerlijke mensen zijn dit..
Riet
Ik maakte vanavond voor het eerst kennis met Elly en Rikkert . Het was dus voor mij een bijzondere avond met bijzondere mensen. Het was mooi,warm en beschaafd.Ik heb genoten.
Jari
Mooi programma, genoten van ‘hele hopsasa’ en de voordracht van rikkert. Geluid boven in kampen was onvoldoende en aan de zijkant kon je het niet goed zien. Mooi dat ze hun muziekale leven zo kunnen beleven met het publiek. Ik kende niet al hun liedjes omdat ze ook veel uit de jaren 70 en 80 speelden.
Jolirn
Prachtig, enorm genoten van dit ws laatste concert. Mooi om op deze manier 'afscheid' live te nemen, gelukkig hebben we de cd's nog :)
Johanna
We hebben genoten van de fijne Elly en Rikkert sfeer tijdens het concert!!
Hans
Heerlijke avond gehad met deze mooie, authentieke mensen! ‘t Is echt mooi geweest!
Carmen
Erg genoten van deze prachtige mensen! De muziek was soms te hard waardoor Ellky en Rikkert dan minder goed te verstaan waren.
Anna
Laatste keer live genieten van de muziek en teksten. Jullie erfenis zal voortleven.....heel veel dank, het was fantastisch.
Nynke
Wat een heerlijke, bijzondere avond, we hebben genoten, mooie mensen. Mooie teksten, mooie woorden, gewoon kunst.
Jan
Ik heb genoten zoals ik 48 jaar geleden al van hun lp genoot
Hanneke
Wat een prachtige voorstelling was het, echt vollop genieten!
Harmke Snijder
Wij hebben genoten jammer dat jullie stoppen
Dita
Heel erg mooi! Prachtige variatie in het programma en de liedjes: genoten!
Ilona
Nostalgie....lekker meezingen...en lachen om de grapjes van Rikkert. Wat kan die man die goed zeggen met woorden!
Nelly
Erg genoten . Het was een mooie avond

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.