Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 27 september 2019, 20:00 - 22:30 uur

Vroomshoop, Het Punt

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vroomshoop, Het Punt, vrijdag 27 september 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Erik En Herma
Fantastisch, volop genoten
Janneke
Was een geweldige avond, we hebben genoten ! Jammer dat ze stoppen maar heel begrijpelijk !!
Alie
Het was super in een woord gezegt grandioos schiterend mooi
Rene
Ontroerend mooi , deze mensen zijn een zegen voor christelijk Nederland . Mooi afwisselend programma !
Jan
Wat een heerlijke avond, we hebben genoten van jullie creativiteit in muziek woorden en veelzijdigheid. Hartelijk dank!!!
Herman En Magda
Super genoten. Heerlijk sfeertje , lekker gevarieerd programma. Meegezongen, geklapt, gelachen. Fantastisch, Elly&Rikkert en Jan, Peter en Dick! Bedankt voor de heerlijke avond!
Coos
Prachtige avond, we hebben met volle teugen genoten van de overbekende liederen, stuk voor stuk mee te zingen. Hartelijk dank voor de vele jaren dat we van jullie mochten genieten!
Henk En Thea
Heb geweldig genoten.Wat een prachtige creatieve mensen.Zo gezegend door hun muziek en teksten.Het was een feest.
Familie Petersen
We hebben een geweldige avond gehad! Heel bijzonder zo'n samenvatting van 50 jaar Elly & Rikkert. Prachtmensen. Ontzettend bedankt!
Patricia
Geweldig genoten!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.