Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 4 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Katwijk, TriPodia

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Katwijk, TriPodia, vrijdag 4 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Janny
Ik ben 80 jaar en ik heb zo genoten van de avond dat ik nog een keer met mijn dochter ga die met Elly en Rikkert is grootgebracht dank je wel
Inger
Een prachtige,ontspannen avond samen met mijn dochter.Heerlijk om mee te kunnen zingen met de liedjes uit de begintijd! mijn dochter kon meezingen met de "nieuwere Liedjes" waar ze mee opgegroeid is. Ik werd me weer bewust hoe bijzonder hun liedjes zijn. ze lijken eenvoudig maar er zit zo veel diepgang in! We hebben heel erg van het concert genoten!!
Annecatrien
Wat was dit goed en wat gaan we ze missen!!! Fantastische muzikanten, schitterende teksten en ontspannen sfeer. Het meeste van alles: het is zo puur en oprecht. Elly en Rikkert, jullie zijn geweldig en hebben veel in mijn leven betekent. Gelukkig hebben we de liedjes nog...????
Mirjam Molenaar
Geweldige avond gehad,zoveel liedjes brengen herinneringen omhoog die als een rode draad door mijn leven zijn gelopen. Met een lach en soms een traan... De teksten komen nog dieper binnen en zijn zo sterk,en zetten je wederom tot denken. De kracht van woorden en melodieën...wat zijn het een bijzondere mensen. Hebben de gave om de liefde van God te delen door hun muziek en je waardevol te voelen en te weten! Tot zegen van vele mensen! Bedankt Elly en bedankt Rikkert!
Eline
Mooi afwisselend programma! Nostalgie!!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.