Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 11 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Veendam, Theater van Beresteyn

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Veendam, Theater van Beresteyn, vrijdag 11 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Elly Adriaanse
In alle opzichten een prachtige avond. Genoten van geweldige muzikanten, mooie liedjes, een lach, een traan. Humor en ernst, spontaniteit... Het was mooi, en het is mooi, en het is mooi geweest ... Gelukkig hebben we de cd's nog ... Dank!
Antoinette Maria
Prachtig , super fijn gehad! Het afscheid viel zwaar ,maar respect dat ze er nu klaar mee zijn.
Nanda
We hebben weer genoten en gaan ze missen. Lieve mensen geniet van het leven, geniet elke dag... door God gegeven Lieve groet
Mariet
Elly en Rikkert waren fantastisch!! Heel erg jammer dat ze stoppen, maar ik geef ze groot gelijk!! 72 en 73 jaar dan zou ik ook zeggen “het is mooi geweest”. Het concert was mooi, en blijft mooie herinneringen geven.
Wia
Ik heb genoten van het programma. Bekende en onbekende liedjes, luisterliedjes en meezingliedjes.....prachtig!Alles op een heerlijke spontane, ongecompliceerde manier gebracht , doorweven met Gods liefde voor de mens.
Janneke
Echt top. Bezocht ooit één v hun eerste concerten 1967? en ben altijd fan gebleven.
Janny
Het was geweldig. Jammer dat ze stoppen, maar heel begrijpelijk! Mooie, bekende en onbekende liedjes gehoord en meegezongen. Ontroerend. Muziek ook top ????
Edie
Het was een prachtige avond, met een lach en een traan. Zólang mogen genieten van jullie! Begrijpelijk dat er een einde aan komt. Ontroerend hoe de toekomst, samen met God te zijn, ook bezongen en genoemd werden! Bedankt, bedankt!!!
Henri
We hebben erg genoten van dit afscheidsconcert. Nooit eerder bij Elly en Rikkert geweest, maar we zijn blij dat we dat op de valreep nog goed hebben kunnen maken.

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.