Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Zaterdag 12 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Dordrecht, Bonfire

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Dordrecht, Bonfire, zaterdag 12 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Tineke
Het was geweldig en er kwamen veel heringeringen boven met de kinderen veel de liedjes gezongen!! Hartverwarmend, het is voor hun mooi geweest!!!
Ingrid
Het was ontroerend, vrolijk, het was mooi! super zoals je met woorden kunt spelen! wat een muzikanten met elkaar echt super!
Marieke
Het was een prachtig afscheidsconcert.Top muzikanten de viool gaf heel veel warmte.Wat bijzonder dat je na 50 jaar dezelfde bent gebleven.Rikkert solo met wat hij zei was niet gepast.Ook zijn seksuele uitlatingen in woord grapjes en het lied hopsa leve de cosmetica haalde de heiligheid van God naar beneden. Rikkert dit moet je weglaten. Dan blijft iedereen jullie waarderen.
Hermien
Zoals zij al zovelen malen concerteerden, was ook deze avond in één woord fantástisch! Heb ontzettend genoten en zal ze zeker gaan missen! Muzikale ondersteuning van Dick Lemair en Jan Borger maakten het tot een sprankelend geheel, maar de ggrote verrassing hier was de mewerking van Peter van Essen. Het was mooi en het bblijft mooi, maar na 50 jaar is het ook mooi geweest. Elly en Rikkert verdienen het om het rustiger aan te gaan doen.
Martha
Het was geweldig... mooi! Alleen hun uitstraling leert je al een belangrijke levensles. Veel te kort om 50 jaar door te gaan, maar ja gelukkig hebben we cd's.
Joke
Geweldig! De kers op de 50-jaar-oude taart!!
Beatrix
Ontroerend mooi!!
Janet
We hebben er samen met onze kleinkinderen van genoten.
Jan Knol
Enthousiast,vief,ontroerend, zomaar wat kwalificaties.Mooie avond.
Ineke
Het was hartverwarmend!
Ines
Super gaaf¹ !!!! Genoten !!!
Arie
Prachtig en dat heerlijke jaren 60 gevoel komt ook weer een beetje boven.
Bianca
Genoten!!!!!
Wilma Buijk
Magnifiek!!! Fantastisch, wat een vakmensen en wat heb ik mij 'thuis' gevoeld deze avond. Wat mij het meest opviel , is dat we niet alleen het geloof en de hoop delen, maar zeker ook de blijdschap! Blijdschap mag er zijn, zeker over het kennen van Jezus, dank voor deze avond, ga jullie missen. Dank ook aan de andere RASmuzikanten!
Piet
Dank voor zoveel mooie liederen. een geweldige avond. zegen voor nu en later

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.