Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 18 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Spijkenisse, Theater de Stoep

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Spijkenisse, Theater de Stoep, vrijdag 18 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Robert
Het was geweldig erg genoten
Reina
Het was een geweldig optreden. Verrassend veelzijdig. Meer dan liedjes zingen door het show-element en dan...die hilarische oneliners van Rikkert! Een 10+ de onvergetelijke Elly en Rikkert.
Helen
Heel mooi. Leuke mensen. Lief stel .topconcert top lokatie.
Jet
Wat een geweldige avond was het! Er zijn vele prachtige liedjes gezongen. Helaas bleef vooral "hopsa heisasa" nog lang nagalmen bij ons in huis ;) we hebben er wel erg om gelachen!
Peter
Mooie concert gehad . heb er van genoten ! Ook het lied van de cosmetica was grappig met knijpers op rikkert zijn gezicht en andere plekken ;)
Irmgard
Wat een mooie een ontroerende avond. ZO MOOI GWEEST ???????? gisteren. New CDs and bookjes heb Ik ook
Marry
Het was een verjaardagscadeau en we hebben genoten, het was een mooie avond!
Nicolette
Het was in één woord prachtig!
Aad En Ria
A de Kok
Gesina
Heel verrassend , leuk, mooi. Een pracht stel met een nog lang naklinkend repertoire. Dank jullie wel!
Joan Stam
Geweldige avond, mijn hele leven kwam voorbij! Goed verzorgd, mooie zaal vriendelijk personeel! Zit even na te genieten..........
Fieke
Een heerlijke avond met veel bekende maar ook onbekende liederen en de heerlijke sound van E & R
Rene
Prachtig optreden, variërend van leuk tot geweldig. Topmusici als begeleiding, prachtig.
Tamara Kalkman
Was een superavond, helaas voorbij gevlogen. Lieve mensen.
Sandra
Het was prachtig! Ontroerd, veel gelachen, genoten van de mooie liedjes met hun prachtige teksten. Jullie enthousiasme was ook geweldig om te zien. Het vervulde de liefde voor de muziek, God en elkaar.
Carina
Een fantastische avond gehad bij Elly en Rikkert. Wat een mooie muziek maken ze, samen met de drie andere muzikanten. Genoten! Het ging veel te snel voorbij! Ze mogen van mij nog 50 jaar doorgaan!!
Nannie
In een woord:gé-wèl-dig! Wat een voorbeeld,dit stel! En wat hebben ze ons en onze kinderen veel gegeven in hun schittetende liedjes!
Irma
Geweldig dat ze na zoveel jaar samen nog steeds met zoveel plezier optreden. Was een mooie avond.
Rachel Koornneef Mulder
Geweldige show! Genoten en zeer goed geregeld Mooi geluid fijne zitplaatsen balkon Mijn moeder en ik hebben genoten en gelachen
Cees
Heb een geweldige avond gehad en er dus van genoten

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.