Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Zaterdag 26 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Ermelo, Theater de Dialoog

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Ermelo, Theater de Dialoog, zaterdag 26 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Saskia
Heerlijke avond gehad. Ook voor mij onbekende liedjes gehoord en het cabaretliedje van Rikkert was geweldig. en dan de drummer, en de andere muzikanten, heel mooi.
Nynke
Heerlijke avond! Genoten van oude en nieuwere liedjes, nog steeds warm en met humor. Soms de muziek te hard, zodat de tekst niet goed verstaanbaar was, maar de muzikanten zelf: top!
Rein De Vries
Heel mooi concert! Leuk contact met anderen. Wat zijn het toch bijzondere en inspirerende mensen die Elly en Rikkert. Organisatie en locatie prima. Plaatsen lopen mooi omhoog voor een goed zicht. Nadeeltjes zijn de enorme drukte tijdens de pauze; dan is de ruimte klein. Verder is de beenruimte en zitbreedte voor sommigen te klein.
Stephan En Jacqueline
We vonden het een heel mooi concert van begin tot eind en stond als een huis. Ook het geluid was heel goed.
Elza Riphagen
Het was een super concert van Elly en Rikkert. Van begin tot aan het eind genoten. En het mag gezegd worden hoor, wat een prachtige stemmen. Bedankt voor alle mooie liedjes, Elly en Rikkert.
Conny
Het was heel leuk. Goed genoten.
Hans & Becky
Gevoelig, teder en integer met een vleugje goedmoedige zelfspot. Een warm muzikaal bad
Corien
We hebben genoten.heel veel mooie herinneringen kwamen boven.maar ook nieuwe liedjes.fijne sfeer in de zaal.nog steeds dezelfde Elly en Rikkert.
Dick Rustenburg
Het was een fantastische avond in Ermelo voor de 60-plussers is het met de liedjes van Elly & Rikkert al een beetje thuiskomen, zoals De kauwgumballenboom, maar ook met andere liedjes. De band is ook ontzettend goed, sommige liedjes klinken nog mooier dan 40 jaar geleden. Maar het mooiste van dit afscheidsconcert vind ik dat Elly & Rikkert na bijna 50 jaar nog steeds trouw zijn gebleven aan de Here Jezus, onze redder en leidsman in het leven. Dank voor al die jaren, met prachtige Lp’s en Cd's en de mooie concerten, het was vanavond hartverwarmend in Ermelo je voelt je zomaar weer 25????
Fred
Hele mooie, gezellige, persoonlijke en liefdevolle avond met enthousiaste mensen bij elkaar. Genoten van oudere en jongere ballades en soms wat meer uptempo. Van alles wat.
Goos
Ontroerend!
Anneke
Wat een prachtig programma! Mooi de nieuwe liedjes en de ouwe gouwe! Ik heb nog een handtekening van Rikkert gekregen op mijn cd, leuk!
Marianne
Helaas konden we door ziekte niet gaan, maar hebben anderen blij gemaakt met onze kaartjes. Voor volgend jaar wagen we nog een poging want we zijn er groot mee geworden.
Conny
Het was prachtig. Ik ga nog een keer in het nieuwe jaar, maar met mijn vriendin. Ik heb al een datum en locatie gevonden.

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.