Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Woensdag 30 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Drachten, De Lawei

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Drachten, De Lawei, woensdag 30 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Els
Was een mooie avond. Genoten van alle aanwezigen. Dick mooi getrommeld; Peter super violist en Jan speelt zo mooi piano. Pracht omlijsting voor Rikkert en Elly. Dank jullie wel
Daniel Van Der Horst
Prachtig Elly en Rikkert Elly het was een mooie avond!
Angela
Wat een belevenis. We hebben genoten met een grote G Heerlijk dat we mochten en konden meezingen. Een groot compliment voor Elly en Rikkert maar ook zeker voor de muzikanten.
Ellis
Geweldige avond. Elly en Rikkert zo erg bedankt.Ik ben met jullie muziek opgegroeid als kind en ook wij geven jullie muziek door aan onze kinderen. Zo jammer dat het de laatste show is. Bedankt voor alle jaren muziek en voor jullie voorbeeld. WAT IS HET MOOI GEWEEST! Gods zegen!
Marga En Andries
Hartelijk bedankt voor het mooie concert we hebben genoten
Wilma
Prachtig concert, we hebben er van genoten
Angela
Elly en Rikkert, Bedankt voor jullie prachtige en mooie muziek,een geweldige avond!!ook voor de mede muzikanten.... Wederom Bedankt......
Margreeth
We hebben genoten! Herinneringen van jaren vulde de ruimte en het was zo fijn jullie stemmen, de sfeer en muziek te mogen proeven en horen. Bedankt voor jullie liederen die ons jarenlang dwars door periodes van ziekte en donkerheid hebben gesteund en gedragen. Zo kostbaar! Een grote zegen zijn jullie geweest en nog...Heel heel erg bedankt!
Lieuwe
Dikke duim
Ingrid
Mooi, prachtig woord- en taalgebruik in combinatie met hun stemmen die samen vloeien en geweldige muzikanten.
Dikke Siksma
Was lang geleden jullie gezien te hebben. Was weer als vanouds! Heel goed dus!
Renske
Het was schitterend! Mijn man ik hebben zó genoten! We zijn allebei 44 en opgegroeid met jullie muziek en ook onze kids genoten altijd van de mooie liedjes. Bedankt voor de prachtige avond! Zegen toegewenst voor de toekomst, dat zal wennen worden!
Anne En Lenie
Ronduit prachtig!
Riem
Het concert was zo mooi dat we op 15-5-2020 ook nog naar Assen gaan. Bedankt voor al die jaren dat ik met jullie op mocht trekken. Gods zegen en d.v. tot 15-05
Bert Stortenbeker
Mooie avond! Ik kende de teksten . Daarom was het voor mij geen probleem dat ze slecht te verstaan waren in De Lawei. Geluid.... zucht. Dank aan Elly en Rikkert en onze Heer die hen al die jaren gebruikt heeft voor zo veel zegen, en heeft bewaard op de weg en De Weg.
Hillina
Heel heel mooi! Heb genoten
Thea
Prima geregeld.
Gisella-
Geweldig!
Jinke
Het was een prachtige avond,toch hebben we wel veel van jullie oude nummers gemist ,vond het op zich ook jammer dat jullie er niet op ingingen dat van uit de zaal nr werden aan gedragen ,misschien een tip bij de volgende optredens ,maar al met al toch genoten
Yvonne Van Buren
Elly & Rikkert bedankt voor al die prachtige liedjes. Wat hebben we er door de jaren heen veel gebruik van gemaakt in Kerk en Jeugdwerk. Wat een fantastische "Mooi geweest" avond hebben jullie ons gegeven. Nu op weg terug naar ons huis in Steenwijk zijn we nog aan het nagenieten. We wensen jullie Gods Zegen toe. Hartegroet Dirk en Yvonne van Buren.

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.