Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Woensdag 30 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Drachten, De Lawei

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Drachten, De Lawei, woensdag 30 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Ingrid
Mooi, prachtig woord- en taalgebruik in combinatie met hun stemmen die samen vloeien en geweldige muzikanten.
Margreet De Boer-de Wolff
Een fantastische avond. In een woord: Geweldig! We hebben genoten.
Jinke
Het was een prachtige avond,toch hebben we wel veel van jullie oude nummers gemist ,vond het op zich ook jammer dat jullie er niet op ingingen dat van uit de zaal nr werden aan gedragen ,misschien een tip bij de volgende optredens ,maar al met al toch genoten
Bert Stortenbeker
Mooie avond! Ik kende de teksten . Daarom was het voor mij geen probleem dat ze slecht te verstaan waren in De Lawei. Geluid.... zucht. Dank aan Elly en Rikkert en onze Heer die hen al die jaren gebruikt heeft voor zo veel zegen, en heeft bewaard op de weg en De Weg.
Ellis
Geweldige avond. Elly en Rikkert zo erg bedankt.Ik ben met jullie muziek opgegroeid als kind en ook wij geven jullie muziek door aan onze kinderen. Zo jammer dat het de laatste show is. Bedankt voor alle jaren muziek en voor jullie voorbeeld. WAT IS HET MOOI GEWEEST! Gods zegen!
Gisella-
Geweldig!
Tineke
Erg genoten! En prachtig omvangrijk geluid! Complimenten.. wat een inspirerend koppel.
Thea
Prima geregeld.
Rianne.
Heel veel oude mooie liedjes gehoord, maar ook gemist. De drum was vaak te overheersend waardoor je jullie niet goed kon horen. Intree kaarten werden niet gescand?? Op reactie vanuit het publiek werd niet goed gereageerd. Het ging niet om het liedje over de wolken, maar wij zullen hem terug zien op de wolken werd er gezegt . Jammer. Heel jammer dat jullie nu stoppen, maar na 50 jaar heel begrijpelijk. Ik wens jullie het aller beste voor de toekomst!
Daniel Van Der Horst
Prachtig Elly en Rikkert Elly het was een mooie avond!
Angela
Wat een belevenis. We hebben genoten met een grote G Heerlijk dat we mochten en konden meezingen. Een groot compliment voor Elly en Rikkert maar ook zeker voor de muzikanten.
Anne En Lenie
Ronduit prachtig!
Betty Knoop-Roozing
Fantastisch concert! Dank jullie wel Elly en Rikkert! Gods zegen voor jullie voor de jaren die voor jullie liggen????????????
Douwina
Elly en Rikkert, Jan, Dick en Peter het was prachtig! Jammer dat er niet meer van jullie oude successen werden gezongen. Ook niet nadat dit ietwat vanuit de zaal werd aangegeven. Wij waren ook met deze verwachting naar jullie afscheidsconcert gekomen. Hokjes vakjes, Mijn juk is zacht, We zullen opstaan hebben we wel gemist...Maar al met al was het een fijne avond! We hebben met ons gezin genoten! Heel veel dank voor al die jaren en Gods zegen!
Marga En Andries
Hartelijk bedankt voor het mooie concert we hebben genoten
Riem
Het concert was zo mooi dat we op 15-5-2020 ook nog naar Assen gaan. Bedankt voor al die jaren dat ik met jullie op mocht trekken. Gods zegen en d.v. tot 15-05
Margreeth
We hebben genoten! Herinneringen van jaren vulde de ruimte en het was zo fijn jullie stemmen, de sfeer en muziek te mogen proeven en horen. Bedankt voor jullie liederen die ons jarenlang dwars door periodes van ziekte en donkerheid hebben gesteund en gedragen. Zo kostbaar! Een grote zegen zijn jullie geweest en nog...Heel heel erg bedankt!
Els
Was een mooie avond. Genoten van alle aanwezigen. Dick mooi getrommeld; Peter super violist en Jan speelt zo mooi piano. Pracht omlijsting voor Rikkert en Elly. Dank jullie wel
Wilma
Prachtig concert, we hebben er van genoten
Lucia
Leuk programma, zeer gevarieerd. We hebben genoten !!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.