Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 1 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Gemert, De Eendracht

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Gemert, De Eendracht, vrijdag 1 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Willy
Mensen, wat hebben we genoten. In vogelvlucht door vijftig jaren gegaan. Wat een mooi ontroerend concert van blije mensen.
Johanna, Cartharina
Heel heel leven samem met Elly en Rikkert de muzikale gevoelens mogen delen. Samen met mijn dochter erg genoten. Heb de afgelopen dagen nog enkele keren naar de Litanie geluisterd, zo mooi te meer omdat mijn dochter zwanger is.
Lia
Een heerlijke avond, met oude en nieuwere liedjes. Elly en Rikkert zingen nog steeds fantastisch. Het was een sfeervolle, warme avond.
Shifra
Super leuk! ❤️
Berit
Het was een feest van herkenning. Maar ook mooie luisterliedjes. Ik was weer in mijn kindertijd waar ik de liedjes veel gehoord heb.
Ria
Heerlijke avond met een vleugje nostalgie. Mooie mix van ernst en luim...Precies zoals het leven is. Ook voor de muzikanten alle lof!
Petra
Was geweldig .mooie mix van oude en nieuwe nummers vrolijk en met inhoud mooi gezongen en muziek ook top Super avond
Riet
Gezellige avond. Voor de pauze leuker dan na de pauze. Wat te veel Christelijke nummers.
Jeanne
Het was top:) Erg genoten van deze avond.
Natasha
❤️ super mooi geweesr!
Hans En Greet
Het was een concert vol dierbare herinneringen aan de heerlijke concerten zoals we die altijd gekend hebben. We gaan jullie behoorlijk missen als het echt allemaal voorbij is na de zomer.
Jeanne
GEWELDIG!
Adriaan Den Breejen
Dank voor de prachtige avond. Het was voor tot bemoediging en Troost! Van harte Gods zegen Elly en Rikkert.
Gertine
Sfeervolle, geinspireerde voorstelling. Ook al kenden we voornamelijk de kinderliedjes...toch erg genoten met ons gezin!
Betsie
Het was weer een van die avonden met een gouden randje. Ik heb intens genoten van de zang en muziek maar vooral ook van de warmte en chemie tussen Elly en Rikkert en het publiek. Dankjewel en misschien komen jullie weer in de buurt , dan zal ik er weer bij zijn.
José
Het was super leuk!! We hebben er van genoten.
Marie-Louise
Een hartverwarmend concert met voor ons veel bekende nummers. Wij zijn al 50 jaar fan van dit legendarische duo, zij hebben ons altijd geïnspireerd met hun mooie teksten. Dank je wel Elly en Rikkert, het ga jullie goed!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.