Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Veenendaal, De Basiliek

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Veenendaal, De Basiliek, vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Renske
Geweldig gaaf, heel knap gedaan! Hartelijk bedankt! Erg jammer dat Rikkert zulke grove en seksistische grappen en opmerkingen maakte. Ik zou me enorm schamen als ik Elly was! Hij maakt zichzelf daarmee ook minder geloofwaardig. Voor de rest was het prima!
Wilma
Het was een geweldige avond! Mooie herkenbare liedjes. Veel humor! Samen meezingen. Prachtig slotlied:"Mooi geweest" Een avond om niet snel meer te vergeten!
Edfha
Wat was het mooi en ontroerend!
Wim
Prachtige avond met afwisselend serieuze en humoristische momenten. Heerlijk om hun reis nog een keer te beleven - liedjes uit onze jeugd, uit de kindertijd van onze kinderen en nieuwe liederen. Mooi om te bemerken dat in alles de toekomst met God aanwezig en zichtbaar is. Bedankt!
Martine
Wat een geweldige avond hebben we gehad! Mooi afwisselend programma, met veel nostalgie, veel enthousiasme en prachtige muziek.
Gerard
Ik vond het een sterk optreden. Krachtige en gevarieerde muziek - uitstekende musici die ook nog allerlei instrumenten bespelen - gecombineerd met mooie nummers. Herinnering, maar ook behoorlijk actueel. Leuke humor. Heel mooi.
Els
Jullie waren/zijn al die jaren een stabiele factor in het leven. Fantastisch, dank jullie wel.
Esther
Wat een heerlijke avond!! Dankbaar voor deze prachtige, veelkleurige Gods mensen
ANNEKE OdD
Genoten. Wat straalde die 2 een liefde uit. Mooie feedback met publiek. Miste wel liedjes, maar ja, je kan niet alles willen. Bv zeg rode roos/ zeg berkenboom.
Anne
Gezellige avond met veel herkenbare liedjes, ook heb ik bijna alle cd's, zelfs nog platen, ook uit de begintijd, echt veel gedraaud en gezongen, nu weer met onze kleinkinderen, de kinderliedjes zijn voor ons een schat van ontelbare waarde!. Voor mjj had het cabaret van rikkert geen meerwaarde, maar ja in 50 jaar gebeurt er heel veel.
PetravV
Mooie vogelvlucht door de tijd van twee vreemde vogels (en hun geweldige muzikanten). Twee gezegende mensen (muziek, tekst, uitstraling) die dat ruimhartig delen met elke vogel van welk pluimage ook. Het was mooi geweest!
Wouda
Geweldig, rijke avond, artistiek, creatief, nostalgie, met uitzicht op mijn hemelse Vader. Bedankt Elly en Rikkert voor al die jaren!
Belina
Samen met mijn dochters héél erg genoten van dit prachtige concert! Elly & Rikkert en jullie fantastische muzikanten, heel erg bedankt!
Elly
Ik heb genoten van de avond: mooie liedjes, prachtige muziek en de humor (soms ondeugend), geweldig!
Marleen
Wat heb ik een fijne avond gehad, samen met 2 dochters erbij . Geweldig, artistiek, creatief, nostalgisch, kleurrijk met uitzicht op een heerlijke Toekomst! Met veel herinneringen aan onze gezamenlijke ,,Barneveldse,,tijd. Bedankt Elly en Rikkert voor al die jaren! Het is inderdaad mooi geweest! Tot zegen geweest voor velen en voor elkaar en voor de komende tijd.
Lukas
Erg mooi concert. Mooi overzicht van hun hele oeuvre!! Erg genoten.
Lize Marie
Het was een mooie avond. Genoten Humor en diepgang, mooie en vrolijke muziek met een mix van prachtige instrumenten. Hartelijk dank Elly en Rikkert en muzikanten.
Maaike
Het was een fantastische avond! Mooie mensen, Elly en Rikkert. Authentiek, aanstekelijk, rake teksten, vrolijkheid, mooie boodschap. Mooi als ze zó samen oud mag worden! Kortom: Genoten! Ook de andere muzikanten echt top! Alleen dat laatste couplet van dat cabaretstukje in die kist vond ik niet echt handig en best pijnlijk voor mensen die net een dierbare hebben verloren. Verder echt top!
Leendert
Geweldig genoten. Wat een heerlijke muziek en een fijne avond!
Bert En Ria
Wat een prachtig evenwichtig concert! Veel afwisseling in de muziek. Een doorsnee van de afgelopen 50 jaar. Met humor gebracht!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.