Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Woensdag 13 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Wassenaar, De Warenar

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Wassenaar, De Warenar, woensdag 13 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Jacques Meijer
De schitterende muziek van Elly & Rikkert is voor mijn vrouw en mij in staat om onze droeve harten weer te laten zingen ! Vijf topmuzikanten op kwalitatief eenzame hoogte ! Het was een topavond in de Warenar in Wassenaar met als hoogtepunt : de Leeuw van Judah !!Wij zij als door God gezegende mensen weer naar het kille ,koude Den Haag terug gegaan ! Lieve Ely & Rikkert & Band , God’s Liefdevolle Zegen op jullie verdere Weg met Hem , en tot ziens bij Vader thuis !Jezus lééft !
Petra
Een avond gevuld met nostalgie en mooie herinneringen aan die momenten dat ik jullie muziek en teksten diep tot mijzelf en mijn kinderen liet doordringen. Met een beetje weemoed de weg naar huis aangevangen, maar met herinneringen die onuitwisbaar in mijn hoofd en hart bewaard blijven.
Corine
Het was een mooie avond en een mooie locatie. Veel variatie qua liedjes voor volwassen en liedjes waar jongeren mee opgegroeid zijn
Marja
Gevarieerd, grappig, serieus en ontroerend programma. We hebben genoten!!!
Anje Van Schie
Prachtige belevenis! 50 jaar meegemaakt!
Hans Duiker
Schitterende lokatie mooie variatie met de liedjes grappige gedichtjes van Rikkert kortom een fantastische avond dankbaar voor de zegen die door Elly en Rikkert gebracht zijn al die jaren
Anja
Het was een fantastische avond: een heel afwisselend en inspirerend programma en een heel fijne sfeer! We hebben enorm (na)genoten.
Petra
Ontspannen verrijkende avond!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.