Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Woensdag 20 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Dordrecht, Schouwburg Kunstmin

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Dordrecht, Schouwburg Kunstmin, woensdag 20 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Henny En Nelleke Blom
Fantastische avond,
Bertus
Prachtig optreden! Wij hebbend genoten van dit afscheidstournee van Elly & Rikkert!
Adri
Fantastisch! Jezus de Leeuw van Juda - Hij is opgestaan!! Het hele theater juichte mee.
Annette
Mooi om even terug in de tijd te gaan met hen. Sprankelend optreden. Geweldige begeleiding. Ook enorm genoten van Dick. Alleen het liedje van Rikkert met de knikkers vond ik gewoon niet passen in het geheel. Laat Rikkert dan een cabaretvoorstelling gaan houden.
Ina
Het was onwijs gaaf.
Anton Metske
Het is mooi geweest!
Desiree
Het was heel mooi mooie mengeling van oude en wat nieuwere liedjes
Koos Bouman
Sprankelend optreden, excellente muzikale begeleiding. Geweldig!
Klaaske
Ik heb genoten! Het was een ontroerend mooie avond. Leuke afwisseling van liedjes. En zo mooi om na 50 jaar elkaar nog zo lief te hebben met Jezus als hun centrum.
Piet En Adrie Van Veen
Het was een mooie avond en in een woord Looft God

Info

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.