Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (afscheidstour)

Afgelast

Barneveld, Schaffelaartheater, donderdag 4 juni 2020, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Elly & Rikkert voor nieuwe data.

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere afscheidstour langs theaters in heel Nederland en België. Na een serie van 23 uitverkochte zalen en hartverwarmende reacties beklimmen ze in het voorjaar van 2020 voor het allerlaatst het theaterpodium om tijdens een extra serie concerten afscheid te nemen van hun publiek.

Tijdens deze afscheidstour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met heel veel oude en nieuwere liedjes, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook zeker de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere tour is voor hen ook een afscheid nemen van het grote publiek. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen de schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Dit is mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn maatschappij-kritische liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.