New Wine Winterconferentie 2020 – Groeien in heelheid

Veenendaal, Bethelkerk, vrijdag 6 - zaterdag 7 maart 2020

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van New Wine Winterconferentie voor nieuwe data.

Info

Hoe kunnen we bij gebedsministry bidden voor genezing en herstel? Hoe doen we dat vol verwachting én pastoraal zorgvuldig, ook als we merken dat genezing vaak nog uitblijft? Tijdens de New Wine Winterconferentie (6 – 7 maart) gaan we de diepte in met stevig onderwijs en volop oefenruimte, samen met spreker/trainer Alexander Venter.

De NGK Veenendaal van ds. Dick Lagewaard is dit jaar de gastkerk van de Winterconferentie. Met deze Winterconferentie introduceren we de 3e module van de nieuwe ministrycursus, waarin we dieper ingaan op de bediening van genezing. Ben je betrokken bij gebedsministry en verlang je ernaar om verder te groeien in deze bediening? Of is deze vorm van bidden nog nieuw voor je en ontdek je graag meer? Wil je meer van God ontvangen? Mis deze conferentie dan niet.

Alexander Venter
Spreker/trainer Alexander Venter legt een stevige Bijbelse basis voor gebedsministry vanuit het perspectief van Gods Koninkrijk. De nadruk ligt op praktische toerusting. Daarom nemen we veel tijd voor gebedsministry, waarbij je gaat oefenen en mag groeien in gebed voor genezing.
We mogen de heelheid van Gods Koninkrijk aan elkaar bedienen, legt Alexander Venter uit, op gezag van Jezus en in de kracht van de Heilige Geest. Daarbij staan we volop in het spanningsveld van dit Koninkrijk, dat immers doorbreekt in ons leven maar óók nog op zich laat wachten: we zien genezing op ons gebed, maar vaak blijft het ook nog uit. Hoe kunnen we méér zien van Gods Koninkrijk?
Alexander Venter is een Zuid-Afrikaanse theoloog en Vineyard-voorganger en auteur van Doing Healing – How to Minister God’s Kingdom in the Power of the Spirit. In mei 2019 sprak hij op onze ministryconferentie in Zwolle. Op veler verzoek halen we hem nu opnieuw naar Nederland. Ditmaal zal hij dieper ingaan op het bidden voor lichamelijke genezing.

“We mogen de heelheid van Gods Koninkrijk aan elkaar bedienen, op gezag van Jezus en in de kracht van de Heilige Geest”

Programma
De Winterconferentie gaat op vrijdagavond van start, waarbij Alexander Venter de basis legt voor gebedsministry vanuit het perspectief van Gods Koninkrijk. Op zaterdag gaan we dieper in op de bediening van genezing, met ’s avonds een viering waarin we veel tijd nemen voor gebedsministry. Op zondag is er in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Veenendaal een themadienst waarin Alexander Venter voorgaat.

Vrijdag 6 maart
19:30 Start van de conferentie
Onderwijs: Bidden om de heelheid van Gods Koninkrijk
22:00 Afsluiting

Zaterdag 7 maart
09:00 Inloop
09:30 Ochtendprogramma:
Onderwijs: Bediening van genezing – bijbelse basis & praktijk
12:30 Lunch
13:30 Middagprogramma:
Onderwijs: Genezing in de tussentijd: Bidden in de weerbarstige werkelijkheid
Podiumgesprek: Genezing in de praktijk van een Nederlandse kerk

19:00 Avondprogramma:
Onderwijs: Gezonden om genezing te brengen
Slotviering met ministrytijd, getuigenissen & worship
22:00 Afsluiting van de Winterconferentie

Zondag 8 maart
10:00 Themadienst in NGK Veenendaal met Alexander Venter

Aansluitend: regionale predikantendagen
Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er vervolgens regionale masterclass-dagen voor predikanten en pioniers. Hier gaan we theologisch verder de diepte in én krijg je handvatten mee om gebedsministry en de bediening van genezing een plek te geven binnen het pastoraat in je gemeente. Deze regionale dagen zijn in Zwolle (maandag 9 maart), Veenendaal (dinsdag 10 maart) en Amsterdam (woensdag 11 maart).