Kleine concerten tot 30 bezoekers zijn weer mogelijk. Alle activiteiten worden conform de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

Wandeltheater Dolorosa 2020

Kampen, Bovenkerk, zondag 29 maart 2020, 19:30 - 21:00 uur

Info

De boodschap van geloof en liefde uit het Paasverhaal blijft mensen aanspreken. Door middel van theater, muziek, dans, tableaux vivants & beeldende kunst wordt op indringende en boeiende wijze dit eeuwenoude verhaal vertolkt. Theatermaker Carla Veldhuis realiseert jaarlijks een schouwspel dat mensen weet te raken.

Jaarlijks wordt er een subthema gekozen om dit indrukwekkende verhaal kracht bij te zetten. Dit jaar is dat ‘Je mag er zijn…’ om aandacht te vragen voor buitensluiting. Jezus sloot geen mensen buiten; hij wilde juist dat iedereen in de samenleving kon meedoen.

Spelers zijn onder de indruk van de impact dat hun spel bij de toeschouwer heeft. Het blijft bijzonder om te zien dat mensen tot tranen geroerd zijn. Carla Veldhuis is dan ook een vakvrouw; zo was ze in 2009 Nederlands kampioen Living Statues met ‘De Beschermer’ en viel ze in 2013 in de prijzen bij World Statues.

Dolorosa had haar start in Deventer en streek in 2018 en 2019 neer in Haarlem. Deze 14e editie vindt plaats in de Bovenkerk in Kampen. De voorstelling zal zes keer gespeeld worden; drie keer op zaterdag en drie keer op zondag. Laat je, samen met een gids, in anderhalf uur meenemen langs 14 verschillende scènes die dit indrukwekkende verhaal vertellen.

Gebarentolk aanwezig
Er is een gebarentolk aanwezig op zaterdag 28 maart in de voorstellingen van 14:00 uur en 19:30 uur. Op zondag 29 maart is er een tolk aanwezig in de voorstellingen van 14:00 uur en 16:30 uur.

Mindervaliden
Het gehele wandeltheater is toegankelijk voor mensen in een rolstoel, tevens is er bij elke scène een plek gereserveerd, zodat u alles goed kunt volgen. Bent u slecht ter been en/of kunt u niet lang staan, meldt u zich dan bij één van onze stewards. Zij zorgen ervoor dat er voor u bij elke scène een mogelijkheid is om te zitten.

Je mag er zijn… en we hopen dat je er bent!