Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Pasen met Sela - De Heer is waarlijk opgestaan

Houten, De Lichtboog, woensdag 4 maart 2020, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Corrie
Prachtige liederen en prachtig gezongen. Een mooie avond!
Christa
Dit was voor mij het eerste concert van Sela en het was prachtig. Mooie songs en leuk dat ik vaak kon meezingen. Ik ga zeker nog eens naar een concert van Sela.
Heleen
Bijzondere avond met plaats voor het lijden en de opstanding in oude en nieuwe liederen
Janneke
Vond het erg mooi! Misschien idee om iets meer oudere nummers ook te zingen!
Ineke
Schitterend, we hebben erg genoten Prachtige muziek met prachtige liederen
Corien
Indrukwekkend. We zijn net thuis en nu al beschrijven hoe het was? Gewoon: te mooi voor woorden!
Yvonne De Wijn
Mooie opzet. Vooral voor de pauze was het indrukwekkend. We werden meegenomen in het verhaal van Pasen. Complimenten voor de mannen van licht en geluid! Wat een kleurgebruik :) Na de pauze waren mooie liederen, fijn meezingen, maar minder 'in het verhaal'.
LydiaG
Mooi en ingetogen concert!

Info

Hoe lang nog Heer, zult U mij vergeten,
hoe lang nog verbergt U voor mij Uw gelaat?
Psalm 13

Het is de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag. Miljoenen christenen over de hele wereld waken op dit uur. In het donker van de nacht terwijl Jezus nog in het graf ligt wordt Psalm 13 gelezen: 'hoe lang nog Heer, hoe lang nog verbergt U voor mij Uw gelaat!' Een uitroep die we waarschijnlijk herkennen. Waar bent U Heer, wij hebben u zo nodig!

Het wordt langzaam ochtend. In de ochtendschemer verschijnt een klein licht, een brandende kaars. Degene die hem draagt, steekt daarmee andere kaarsen aan. Het licht wordt doorgegeven, en langzaam wordt de kerk verlicht. Het is het begin van de langverwachte Paasmorgen! Verheugd spreken christenen het uit tegen elkaar: 'De Heer is waarlijk opgestaan!'

Sela laat zich met deze Paastour inspireren door deze eeuwenoude traditie om de paasnacht wakend door te brengen en samen het licht van Pasen te verwelkomen. Tijdens de concerten ervaren we het donker en het licht met bekende Paasliederen, geliefde Sela-liederen (Zie hoe Jezus lijdt voor mij, U zij de glorie, Ik zal er zijn) en nieuw geschreven liederen. Wij hopen dat je er bent!

Sela

Sela schrijft nieuwe liederen voor de kerk. Tijdens Sela's concerten worden deze liederen gezongen en enthousiaste muzikanten nemen deze ervaring vaak mee naar hun eigen kerk. Bladmuziek is gratis verkrijgbaar via www.sela.nl/liederen. Het is mogelijk om Vriend van Sela te worden en deze missie te steunen.


Bestel de CD rechtstreeks via Sela
en ondersteun daarmee hun missie.