Pasen met Sela - De Heer is waarlijk opgestaan

Houten, De Lichtboog, woensdag 4 maart 2020, 20:00 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Ineke
Schitterend, we hebben erg genoten Prachtige muziek met prachtige liederen
LydiaG
Mooi en ingetogen concert!
Janneke
Vond het erg mooi! Misschien idee om iets meer oudere nummers ook te zingen!
Corien
Indrukwekkend. We zijn net thuis en nu al beschrijven hoe het was? Gewoon: te mooi voor woorden!
Corrie
Prachtige liederen en prachtig gezongen. Een mooie avond!
Yvonne De Wijn
Mooie opzet. Vooral voor de pauze was het indrukwekkend. We werden meegenomen in het verhaal van Pasen. Complimenten voor de mannen van licht en geluid! Wat een kleurgebruik :) Na de pauze waren mooie liederen, fijn meezingen, maar minder 'in het verhaal'.
Heleen
Bijzondere avond met plaats voor het lijden en de opstanding in oude en nieuwe liederen
Christa
Dit was voor mij het eerste concert van Sela en het was prachtig. Mooie songs en leuk dat ik vaak kon meezingen. Ik ga zeker nog eens naar een concert van Sela.

Info

Hoe lang nog Heer, zult U mij vergeten,
hoe lang nog verbergt U voor mij Uw gelaat?
Psalm 13

Het is de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag. Miljoenen christenen over de hele wereld waken op dit uur. In het donker van de nacht terwijl Jezus nog in het graf ligt wordt Psalm 13 gelezen: 'hoe lang nog Heer, hoe lang nog verbergt U voor mij Uw gelaat!' Een uitroep die we waarschijnlijk herkennen. Waar bent U Heer, wij hebben u zo nodig!

Het wordt langzaam ochtend. In de ochtendschemer verschijnt een klein licht, een brandende kaars. Degene die hem draagt, steekt daarmee andere kaarsen aan. Het licht wordt doorgegeven, en langzaam wordt de kerk verlicht. Het is het begin van de langverwachte Paasmorgen! Verheugd spreken christenen het uit tegen elkaar: 'De Heer is waarlijk opgestaan!'

Sela laat zich met deze Paastour inspireren door deze eeuwenoude traditie om de paasnacht wakend door te brengen en samen het licht van Pasen te verwelkomen. Tijdens de concerten ervaren we het donker en het licht met bekende Paasliederen, geliefde Sela-liederen (Zie hoe Jezus lijdt voor mij, U zij de glorie, Ik zal er zijn) en nieuw geschreven liederen. Wij hopen dat je er bent!