Pasen met Sela - De Heer is waarlijk opgestaan

Zaterdag 4 april 2020, 20:00 - 22:15 uur

Gorinchem, Grote Kerk

Pasen met Sela - De Heer is waarlijk opgestaan

Gorinchem, Grote Kerk, zaterdag 4 april 2020, 20:00 - 22:15 uur

Info

Hoe lang nog Heer, zult U mij vergeten,
hoe lang nog verbergt U voor mij Uw gelaat?
Psalm 13

Het is de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag. Miljoenen christenen over de hele wereld waken op dit uur. In het donker van de nacht terwijl Jezus nog in het graf ligt wordt Psalm 13 gelezen: 'hoe lang nog Heer, hoe lang nog verbergt U voor mij Uw gelaat!' Een uitroep die we waarschijnlijk herkennen. Waar bent U Heer, wij hebben u zo nodig!

Het wordt langzaam ochtend. In de ochtendschemer verschijnt een klein licht, een brandende kaars. Degene die hem draagt, steekt daarmee andere kaarsen aan. Het licht wordt doorgegeven, en langzaam wordt de kerk verlicht. Het is het begin van de langverwachte Paasmorgen! Verheugd spreken christenen het uit tegen elkaar: 'De Heer is waarlijk opgestaan!'

Sela laat zich met deze Paastour inspireren door deze eeuwenoude traditie om de paasnacht wakend door te brengen en samen het licht van Pasen te verwelkomen. Tijdens de concerten ervaren we het donker en het licht met bekende Paasliederen, geliefde Sela-liederen (Zie hoe Jezus lijdt voor mij, U zij de glorie, Ik zal er zijn) en nieuw geschreven liederen. Wij hopen dat je er bent!