Kloosterfestival 2020: Klooster X-perience

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, donderdag 20 - zondag 23 augustus 2020

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Kloosterfestival voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Judith
Verstilling, aanbidding, gezelligheid, gezond en lekker eten, verdieping en prachtige mensen, en dat alles in één weekend! Georganiseerd door een topteam dat niet alleen alles regelde maar ook een fantastische sfeer neerzette en altijd openstond voor een leuk en goed gesprek!
Femke
Erg bijzondere tijd gehad! Mooi om mee te maken, hele leuke mensen ontmoet. Heel goed georganiseerd, aanrader!
Petra
Een fijne manier om open te staan voor Gods aanwezigheid en tot rust te komen bij Hem.
Harm
Heerlijk ontspannen, genoeg programma en genoeg ontspanning. Mooie manier om zelf tot rust te komen en nieuwe zoekende mensen te leren kennen!
Sander
Prachtig programma, 4 dagen vliegen letterlijk voorbij wanneer er zoveel moois te doen is (inclusief corvee). Het kloosterritme zorgt niet alleen voor regelmaat maar ook rust.

Info

Dompel jezelf onder in een eeuwenoud ritme en ontdek wat dit voor jou kan betekenen in je dagelijks leven. Vier dagen leven op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Gezellig met andere jongeren bivakkeren in de boomgaard. Praten met de religeuzen (broeders en zusters) die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of genieten van een singer-songwriter.

Tussen de gebeden door kun je je laten inspireren tijdens workshops, door een spreker of tijdens een debat, en eet daarna samen heerlijk met elkaar onder de Grote Kap. Elke middag werken we naar het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora: Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je kiest zelf wat je doet. Je kunt werken in de tuin, het sanitair een poetsbeurt geven, de gangen dweilen, de maaltijd bereiden, je opgeven voor het koor dat de getijden zal begeleiden en/of het terrein helpen opbouwen.

Programma:
Het programma van het zomerkloosterfestival wordt op dit moment opgezet, meer informatie kan je hier vinden. Vast staan de vier gebeden per dag. Tussendoor worden er programmaonderdelen georganiseerd zoals workshops van de aanwezige religieuzen en muziekconcerten.
Quotes van bezoekers aan het Kloosterfestival:
'Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.' - Daniel
'Ik heb nog nooit zoveel bij mezelf en God stil gestaan en zoveel lol gehad in één weekend' - Bas
'Was er elke maand maar een kloosterfestival' - Nadine
Doelgroep en organisatie:
Het Kloosterfestival, voor mensen met een jonge, open mindset van 19 tot 39 jaar en wordt georganiseerd door Klooster Nieuw Sion. Bekijk de website van Nieuw Sion voor meer informatie.