Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Dordrecht, Jozua, zaterdag 26 september 2020, 15:30 - 16:45 uur

Reacties van bezoekers

Lesley
Zo mooi en ontroerend! Wat een gemis voor man en kinderen en voor ons, liefhebbers van Kinga en haar mooie serene stem maar wat een boodschap! En wat zal dit zwaar zijn om te doen voor Reinder en Roeland. Chapeau! En als laatste aan haar een eerbetoon, nog een keer het podium voor haar!
Kristi
Wij vonden het een voorrecht om hierbij aanwezig te mogen zijn. Zo persoonlijk, zo intiem. Op die manier konden wij ook afscheid nemen van Kinga, die voor ons heel veel heeft betekend en nog betekent. We zijn dankbaar en blij voor haar boodschap van Gods liefde en trouw, juist in de moeilijkste momenten van het leven. Haar boodschap en prachtige stem blijft voor altijd! Heel veel respect en bewondering voor Reinder en Roeland. Dit concert is een herinnering die voor altijd bij je blijft.
Elsbeth
Bijzonder, prachtig en bemoedigend. Wat een ontzettend mooie middag. Dank jullie wel Reinder en Roeland.
Anneke En Wim
Heel indrukwekkend en intiem. Wat een prachtig mens is Kinga Ban. Ook super dat haar man dit programma met ons deelde.
Magdalena
Het was een mooie ontroerende middag, het was weer opnieuw een getuigenis van Kinga waar je warm van wordt, wat bijzonder dat haar man Reinder dit met ons wilde delen! Wat een mooi bijzonder mens was Kinga! Alle lof aan God waar zij nu voor eeuwig en altijd haar mooie stem mag laten klinken!
Trudy Van Der Ent
Wat een getuigenis van Kinga, Reinder bedankt dat je dit hebt laten zien. diepe indruk achter gelaten, voor altijd in mijn hart.
Ingrid
Wat een indrukwekkende middag! om intieme laatste dagen van je vrouw en gezin te delen met zoveel mensen; echt respect voor hoe het gebracht wordt!
Koos
Ontroerend, warm, respectvol. Een prachtig getuigenis van Kinga. Wat mooi om dit mee te maken. Reinder bedankt voor wat je ons vanmiddag hebt (mee)gegeven.
Eveliene
Prachtig!
Marielle
Een heel bijzonder mooie ervaring. Dank jullie wel voor deze toedracht.
Alet En Richard Elzes
Erg mooi, ontroerend en indrukwekkend!
Idelette
Ontroerend en hoopgevend. Uitzien naar wat komt
Karin
Heel mooi en ontroerend, heel bijzonder. Een getuigenis van God s liefde en grootheid, dwars door lijden en verdriet heen
Jeannette
Prachtig ! Heel indrukwekkend! God is goed!
Marian
Wat een bijzondere ervaring was dit, er bij mogen zijn in de huiskamer van Kinga, haar ongelooflijke sterke wil om nog iets te geven van wat in haar leeft, haar moed en doorzettingsvermogen te mogen meemaken: een hele eerlijke presentatie! Bijzonder indrukwekkend, om stil van te worden... En uniek! Ik heb het nooit eerder gehoord dat iemand op de drempel van het ECHTE LEVEN zo mooi intens, zuiver en vol passie en verlangen kon zingen. Voorbijgaand aan de eigen pijn en ongemakken, echt een ongelooflijke prestatie!!! En daarbij is het een grote inspanning van Reinder en ook Roeland om dit te delen, en ik hoop zo dat er olie bij vrij komt, balsem voor het verdriet door het missen van Kinga, troost uit de hemel...
Esther
Hallo Het was een bijzonder concert, aangevuld met mooi filmmateriaal! Haar man vertelde over het leven van Kinga Ban zonder poespas Na dit concert kan je met goede moed en vol Vertrouwen de wereld weer in
Jeroen
Het was erg indrukwekkend, soms emotioneel. Heel bijzonder hoe Kinga de laatste maanden heeft geleefd en hoe Reinder zo liefdevol over haar spreekt.
Anneke
Wat een schitterend getuigenis. En wat hebben jullie het bijzonder opgezet. Heel mooi. En heel mooi dat jullie het door blijven geven. Het is zoals Kinga zegt: naast het verdriet zou er bij het sterven van een christen ook altijd vreugde moeten zijn. Helemaal mee eens. Ik zie dagelijks meer uit naar Zijn terugkomst. En dit soort prachtige getuigenissen versterken dat verlangen. Jezus heeft de dood overwonnen en zegt: Ik leef en jij zúlt leven! Al met al een bijzondere en gezegende middag, waarvoor veel dank.

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!