Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Dordrecht, Jozua, zaterdag 26 september 2020, 20:00 - 21:15 uur

Reacties van bezoekers

Paula Kroeze
Met zoveel respect en liefde geven Reinder en Roeland een inkijkje in beeld en geluid over de laatste negen maanden van hun sterke vrouw en vriendin Kinga. Ode aan een onvergetelijk mooi mens ????????????❤️
Nelleke
Indrukwekkend. Mooi en kwetsbaar hoe Reinder en Roeland hebben verteld over de laatste maanden van Kinga's leven...Wat een getuigenis van haar hoop...zoals op aarde, zo ook in de hemel...om vast te houden! Bedankt voor deze mooie, bijzondere avond.
M. De
Indrukwekkend, emotioneel, heel dapper dit prive delen en bemoedigend! goed geregeld op mooie locatie
Fransisca
Zo bijzonder, zo indrukwekkend, zo ontroerend om te zien hoe Kinga tot het laatste toe bleef zingen en getuigen van haar Heer en Redder, haar hoop en toekomst! Ontroerend om de beelden te zien van haar laatste concert. Wat was ze lichamelijk broos, maar krachtig door haar Heer en Heiland.
Isabella
Ontroerend en eerlijk zoals Reinder vertelde over de laatste maanden van Kinga s leven! Wat een geloofsvoorbeeld!! Ze zal altijd blijven zingen hier en hierboven!!
Ann
Heel bijzonder en bemoedigend. Ook als het hier stopt is het niet voorbij. Vol liefde. Wat een power dat deze vrouw zo dóór bleef gaan met zingen en aanbidden.
Ellie
Prachtige avond!!! Ontroerend hoe Kinga tot het laatste toe zulke prachtige liederen kon zingen....om stil van te worden.
Petra
Erg mooi en indrukwekkend.
Hans Steeds
Hartelijk dank voor de mooie avond Reinder en Roeland. Jullie hebben dit bijzonder smaakvol gedaan. De ogen bleven overigens niet droog. Kinga blijft ons zo motiveren haar voorbeeld te volgen! Hans en Diana
Joke
Indrukwekkend en ontroerend mooi!
Mary
Indrukwekkend! Wat een getuigenis!
Hans
Bijzonder en intiem om zulke momenten te mogen zien!
Petra
Prachtig wat een bijzondere avond! Met een lach en een traan! Een mooie herinnering aan een geweldig vrouw!
Kees
Het was indrukwekkend. Tot het laatst toe is ze blijven zingen. Het was een goed presentatie van haar man en van Roeland.

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!