Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Alphen a/d Rijn, Adventskerk, zaterdag 25 september 2021, 20:00 - 21:15 uur

Reacties van bezoekers

Marieke
Het programma heeft mij diep geraakt en was echt indrukwekkend. Het is zo mooi om te zien hoe groot Kinga haar geloof was. Kinga haar stem raakt mij nog elke keer en de teksten hebben na dit concert nog meer lading. Mooi om een kijkje in jullie leven te krijgen! In 2009 is mijn moeder overleden na een kort ziekbed. Dit concert brengt mij terug naar die tijd van afscheid nemen, het bracht verdriet naar boven maar ook kracht! Bedankt voor de fijne avond!
Yvonne
Prachtig gebruik gemaakt van verschillende theatervormen. Het heeft diepe indruk achtergelaten. Mooi dat Kinga na haar overgaan nog kan getuigen.
Annemieke
Heel bijzonder, open, kwetsbaar en vol van getuigenis en mooie herinneringen van een prachtige zangeres die in vele harten voortleeft.
Arieta
Een heel bijzondere avond beleefd! Zo open en kwetsbaar! Haar laatste 9 maanden mochten we meebeleven via mooie filmfragmenten en foto's. Genoten van haar prachtige stem en haar diepgaande liedjes. De hele avond heeft een diepe indruk gemaakt.
Caroline
De stilte tijdens het programma was indrukwekkend en zeker passend bij de avond. Op een zeer mooie, persoonlijke en intieme wijze mochten we als publiek horen, voelen en ervaren wat een geweldige God we hebben en hoeveel liefde Kinga voor onze God had.
Annemarie
Mooi,integer programma. Ontroerend ook
Annette
Indrukwekkende voorstelling met name het zien en horen van haar aller laatste liedjes/ huiskamer concert.. Wat een krachtige vrouw!!
Ingrid
Enorm mooie integere kwetsbare avond..een terugblik die een inkijkje gaf hoe ze was ....een sterke vrouw die de hoop op God niet verloor maar uitdroeg in al haar kwetsbaarheid. Ik zag Gods kracht in haar zwakheid. Zij heeft haar nieuwe naam al...en ik kijk uit naar de dag dat ik Hem mag ontmoeten en mijn nieuwe naam mag ontvangen. Zijn kracht voor alle mensen die om haar heen stonden en haar missen, Wat een avond met een krachtig getuigenis!
Tussentijds
Onroerend programma! Heel bijzonder dat wij deze intimiteit mochten meebeleven. Zoals Reinder zei : het was Kinga’s wens.
Lucie
Indrukwekkend om van zo dichtbij de kwetsbaarheid van Kinga Ban te mogen meemaken en om opnieuw onder de indruk te komen van haar prachtige stem. Wat heeft God haar daarmee gezegend! En dat deze stem nog steeds woorden van waarheid en eeuwig leven mogen doorgeven ook nu ze opnieuw geboren is.
Anja
Bijzonder om hierbij aanwezig te mogen zijn. Wat een gave had deze vrouw; het goede doorgeven met een mooie, zuivere stem.

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!