Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kinga Bán: Geboren

Groningen, Jeruzalemkerk, zaterdag 30 oktober 2021, 20:00 - 21:15 uur

Reacties van bezoekers

Dini
Bedankt voor deze indrukwekkende avond! En bijzonder om dit met ons te delen! Zeer bemoedigend!
Aafke
Wat was het een prachtig laatste concert van Kinga! Heel veel respect voor Reinder en Roeland, dat jullie dit zo mooi vorm hebben gegeven en ons mee hebben genomen om Kinga haar wens uit te laten komen. Ik was er stil van, zo veel kracht zij tot het laatst had om met haar stem te bemoedigen, te troosten.
Tanja Pot-Vieregge
Een prachtig en intiem concert. Alleen......de laatste drie liedjes van Kinga, 3 dagen voor haar overlijden opgenomen, waren voor mij te vee,l en deden geen recht aan de vrouw die Kinga altijd was. De beelden vond ik choquerend. 1 liedje was meer dan genoeg geweest.
Gretha
Ik vond het indrukwekkend en bemoedigend. Bedankt voor het delen van Kinga's verhaal! Heel waardevol.
Andrea
Heel bijzonder indrukwekkend. Zo liefdevol en ook eerlijk
W.M.
Ik gaf je in stilte een staande ovatie, Kinga! Wat een getuigenis en een bemoediging laat je achter voor ons allemaal! Heel mooi en integer weergegeven door Reinder en door Roeland. Dankjulliewel!
Maria
Heel erg ontroerend en bemoedigend. Wat een kracht en liefde.
Emmy
Wat een geweldige vrouw was Kinga en wat mooi dat we nu nog dagelijks van haar muziek kunnen genieten. We hadden deze avond niet willen missen. Het was indrukwekkend , ontroerend en liefdevol. Maar een groot gemis voor haar gezin en allen die ze liefhad.
Gerda
INDRUKWEKKEND!!
Jeanet De Groot
Een bijzondere avond! Door een collega, die geraakt was door het nieuws op de radio van het overlijden van Kinga, hoorde ik pas voor het eerst van Kinga. Ik zocht haar muziek op en heb een jaar lang bijna dagelijks naar haar prachtige muziek geluisterd en interviews van haar gezien. Toen kwam ik er achter dat ik uitgezaaide borstkanker heb en niet meer te genezen ben. Ik geloof dat God mij, door de muziek van Kinga en haar sterke vertrouwen in God voorbereid heeft op dit nieuws. Vanavond vond ik indrukwekkend, intiem, respectvol en emotioneel. Dankbaar dat ze dit nog kon en wilde delen. En wat een liefde dat haar man en muziekvrienden dit voor haar hebben afgemaakt! Heel erg bedankt voor deze hele bijzondere avond!
Bram En Sita
Wij vonden deze avond zo mooi, zo intiem. Dankbaar dat we zo dichtbij Kinga en haar gezin mochten zijn. . Geweldig veel respect voor Reinder en Roeland.
Jeannette
Zeer indrukwekkend!
Judith Bosma
Indrukwekkend (laatste) concert van Kinga Ban!
Hellen
Prachtig. Wat mooi om haar zo te herinneren.
Adriana
Erg mooi!! Bedankt voor de fijne avond.
Bezoeker
Mooi en indrukwekkend concert. Prachtige getuigenis. Het enigste nadeel was het geluid. We konden het soms niet verstaan. En we konden vanaf boven het niet goed zien.
M.G
Heel bijzonder en intiem kijkje in de laatste fase van het leven van Kinga. En wat een krachtige (zang)stem, tot het einde toe. Het was Kinga's wens dat ze er iets moois van zouden maken; dat is gelukt. Ik was er stil van.
Miranda Bomhof
Ik heb genoten ,zo mooi ,zo ontroerend en zo veel lessen mee naar huis genomen . Wat ik ook zo mooi vond , is dat aan het eind toen het kleine huiskamer concertje van kinga begon ' reinder & roeland echt het podium verlieten en het nog 1x echt kinga was . Dankbaar voor deze avond .
Gerrie
Heel bijzonder,dank jullie wel dat jullie dit met ons deelde.
Annemarie
Ontzettend indrukwekkend!! Bijzonder om haar laatste concert zo bij te mogen wonen.

Info

Let op: voor dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Een coronatoegangsbewijs is beschikbaar als je gevaccineerd bent of recent negatief bent getest. Meer informatie over hoe dit precies werkt vind je op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Kinga Bán. De laatste negen maanden van haar leven bleef zij tegen alle verwachtingen in haar eerlijke én hoopvolle liederen schrijven en zingen. Op deze bijzondere presentatieavond van het nieuwe album geven Kinga’s man Reinder en collega-muzikant Roeland een inkijkje in deze bijzondere periode. Met unieke beeldregistraties van nieuwe liederen van het album 'Geboren', verrassende anekdotes en intieme thuisopnames van Reinder zelf ontstaat een warm beeld van Kinga. Als muzikante, als vrouw, als moeder maar vooral als kind van God. Zo blijft haar hoopvolle boodschap tot voorbij de dood klinken: Uit liefde - Vandaag - Geboren!


“Ik ben blij en dankbaar dat ik deze boodschap door mag geven aan de mensen om mij heen die dit willen horen. En ja, omdat ik er zelf zo blij mee ben, is het voor mij een vreugde om dat te zingen.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Geboren
Op 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. Op deze bijzondere presentatie-avond, die de vorm van een soort live-documentaire heeft, nemen Kinga’s man Reinder IJmker en collega-muzikant Roeland Smith je mee op reis langs de liedjes van het nieuwe album die Kinga zelf voor je zingt. Aan de hand van persoonlijke video’s, unieke concertregistraties en grappige anekdotes leer je Kinga opnieuw kennen: als vriendin, als moeder, als vrouw en als professional met hart voor haar werk. Daarin blijkt steeds opnieuw hoe sterk ze zich, tegen alle klippen op, verbonden voelt met Jezus: leven met Hem is goed! En daarmee was voor haar het nieuwe leven in de hemel eigenlijk al begonnen. Daar zong en daar sprak ze van. Telkens opnieuw. Zelfs drie dagen voor haar overlijden, op 3 mei 2019, wilde ze nog graag een camera en muzikanten in haar huiskamer. Waarom? Om dit verhaal opnieuw te zingen en te vertellen.

“Ergens vind ik het heel belangrijk dat mensen een soort vreugde voelen bij het sterven als christen. Natuurlijk mag er verdriet zijn maar ik geloof zo sterk dat je blijft leven en dat God je nieuw leven geeft. Dus je gaat door met leven en dat vind ik mooi om door te geven in dit album. Ik ben opnieuw geboren en ik hoop dat mensen dat voelen en ervaren met het sterven. En dat het een feest is, inderdaad. Wauw. Dus ik zie er heel erg naar uit eigenlijk.”
Kinga Bán, 3 mei 2019

Haar lied blijft klinken
Ze wilde niets liever dan dat haar boodschap met deze nieuwe liederen de wereld in zou gaan. En zo blijft haar hoopvolle lied klinken: Ik ben opnieuw geboren! Wij zijn opnieuw geboren!