Kloosterexperience 2021: Beeldenstorm

Donderdag 19 - zondag 22 augustus 2021

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion

Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door.

Kloosterexperience 2021: Beeldenstorm

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, donderdag 19 - zondag 22 augustus 2021

Info

Welke beelden zijn belangrijk in jouw leven? Hoe ziet jouw beeld van God eruit? Welke voorbeelden inspireren jou? En hoe bepaalt je toekomstbeeld je weg? Tijdens de Kloosterexperience ga je aan de hand van deze vragen aan de slag met je eigen beeldenstorm... Kom deze zomer kamperen op het terrein van Klooster Nieuw Sion (Diepenveen) en sta samen met anderen stil bij wat écht belangrijk voor je is in je leven!

Dompel jezelf onder in een eeuwenoud kloosterritme. Vier dagen lang leef je op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van Klooster Nieuw Sion in Deventer. Gezellig met andere jonge mensen bivakkeren in de boomgaard. Praten met de religieuzen (broeders en zusters) die er zijn om naar je te luisteren en aanwezig zijn bij de vieringen in de kerk. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of te genieten van een singer-songwriter.

Tussen de gebeden door kun je je laten inspireren tijdens workshops of door een spreker, en daarna samen heerlijk met elkaar eten onder de Grote Kap. Elke middag werken we, naar het eeuwenoude monnikenmotto: Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je kiest zelf wat je doet. Je kunt werken in de tuinen, het sanitair een poetsbeurt geven, de maaltijd bereiden of meezingen in het koor dat de getijden zal begeleiden.

Coronamaatregelen
De afgelopen jaren en ook dit coronajaar heeft Klooster Nieuw Sion haar deuren open gezet voor veel bezoekers die mochten proeven van het kloosterleven. Het hele jaar door kun je overnachten op het klooster en in de zomermaanden ook op de Kloostercamping. Dit gebeurt inmiddels al voor de tweede zomer geheel coronaproof. Tijdens de Kloosterexperience is de camping open voor deelnemers aan de experience. We nemen gedurende het hele weekend de RIVM richtlijnen in acht. Op het ruime kloosterterrein kunnen we de 1,5 meter afstand goed waarborgen. Het overgrote deel van de experience vindt in de buitenlucht plaats, de gezamenlijke maaltijden worden zittend aan tafel genuttigd. Op deze manier hebben we vorig jaar ook een Kloosterexperience met succes georganiseerd en zonder besmettingen. Je kunt dus meerdere dagen komen, maar ook één dag aanschuiven. Omdat we de 1,5 meter aanhouden is het aantonen van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test niet nodig. Wel belangrijk: bij klachten, blijf thuis of laat je testen voor je komt. We hebben er zin in en kijken er naar uit je te zien!<

Doelgroep:
De Kloosterexperience is voor mensen van 19 en 39 jaar en wordt georganiseerd door Klooster Nieuw Sion. Kijk voor meer informatie op nieuwsion.nl.
Quotes van bezoekers aan de Kloosterexperience:
'Heerlijk ontspannen, genoeg programma en genoeg ontspanning. Mooie manier om zelf tot rust te komen en nieuwe zoekende mensen te leren kennen!' - Harm
'Verstilling, aanbidding, gezelligheid, gezond en lekker eten, verdieping en prachtige mensen, en dat alles in één weekend! Georganiseerd door een topteam dat niet alleen alles regelde maar ook een fantastische sfeer neerzette en altijd openstond voor een leuk en goed gesprek!' - Judith
'Een fijne manier om open te staan voor Gods aanwezigheid en tot rust te komen bij Hem' - Petra