Klooster Nieuw Sion: Lectio Divina

Donderdag 26 augustus 2021, 19:00 - 20:30 uur

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion: Lectio Divina

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, donderdag 26 augustus 2021, 19:00 - 20:30 uur

Info

De mens kenmerkt zich door een ‘haastige’ manier van leven. Is dat erg? Soms niet. Soms wel. Als we haastig zijn, dan is het lastig om de gevoelens van ons eigen hart te beleven en te verwerken. Haast en onrust is dan wat dit verhindert. Maak ruimte voor Lectio Divina op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen.

Lectio Divina is een manier om biddend de bijbel te lezen. Het is een oude traditie, met wortels in de Vroege Kerk, vooral beoefend door de woestijnvaders in Egypte en Syrië in de vierde en vijfde eeuw. Augustinus en oude kerkvaders schreven al over de wisselwerking van lectio (lezing), meditatio (overdenking) en oratio (gebed), zo ook Luther (‘blijven bij één ding’). Voor veel monniken is het een dagelijkse bezigheid.

Klooster Nieuw Sion wil in onze tijd voortzetten wat de monniken ons hebben doorgegeven: lezen, overdenken in je hart en je diepste verlangen neerleggen bij de Bron van ons verlangen. Een tekst kan een Woord van God voor jou worden, wanneer je luistert met je hart, in alle stilte en rust een woord gezelschap houdt, en misschien ervaart hoe God spreekt in jouw innerlijk.

Programma
We beginnen met een korte kennismaking, steken de kaars aan en lezen een openingstekst. Daarna volgen we de vier stappen van Lectio Divina, elke woensdag met een nieuwe tekst uit de bijbel. We sluiten af met de uitwisseling van onze lees-ervaringen.

Lectio Divina wordt in de zomer elke woensdag georganiseerd en vindt plaats tussen 16.00-17.30 uur. 
Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een gift wordt op prijs gesteld.