The Bowery & Band: Time and Again (theatertour)

Groningen, Der Aa theater, zaterdag 5 november 2022, 20:15 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van The Bowery voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Jannes
Fantastische avond! Geweldig genoten! Fantastische band en wat een stem! Aanrader voor iedereen.
GJ Uuldriks
Fantastische avond gehad, tot tranen toe geroerd. Muziek was erg goed, niet te hard precies goed. Complimenten voor de muziekanten, met name de gitarist. Over de stem van Rokus is al veel gezegd maar ook die was weer erg goed. Chapeau.
Douwe Haaksema
Wow! Live nog beter als op de plaat. Over de stem van Rokus is al veel gesproken, en logisch. Deze maakt dat de muziek nog meer binnenkomt. En de teksten, zeker als je hoort hoe een song tot stand is gekomen, die teksten zijn zo mooi, iedereen zal zich kunnen herkennen ik de songs. Ook mooi om te zien dat de muziek van The Bowery zoveel verschillende luisteraars trekt, alle leeftijden waren vertegenwoordigd in het publiek. Komen ze bij jou in de buurt, dan moet je zeker gaan!
Eddy Buring En Coby Hut
Erg gaaf, vooral de plaat en het verhaal. Muziek was erg zuiver en authentiek, met de stem van Rokus die binnenkomt!
Nadine
Heerlijke muziek en fantastische stem. Wij hebben een traantje weggepinkt, maar ook zeker gelachen. Het was een feestje om naar alle muziekanten te kijken en te luisteren. Leuke dynamiek met elkaar. Het was gewoon een mooi, intiem en relaxed samenzijn.
Sietske
Prachtig, we hebben genoten mooi zo'n kleine setting. Indrukwekkende teksten en live nog mooier dan op CD.
Hans
Concert was mooi maar na de pauze stond de muziek harder (te hard). Verder genoten. Mooie intieme settng
Ina Boersma
Het was erg goed, mooi en ontroerend . Het is goed om te horen hoe een lied ontstaat dan krijgt een lied veel meer diepgang. Helemaal mooi in zo'n klein theater , tot de volgende keer

Info

De Nederlandse band The Bowery bracht in september hun nieuwe album ‘Time and Again’ uit en presenteert de nieuwe songs tijdens een theatertour door het hele land. Rokus Maasland vormt met zijn karakteristieke stemgeluid de basis voor The Bowery, maar voor deze tour neemt hij de volledige band mee. Verwacht theatrale en grootse uitvoeringen van nieuwe en oude favoriete songs, maar tegelijk ook prachtige kleine en intieme kippenvelmomenten.

“The Bowery maakt liedjes waar je even in mag wonen.” – John de Heij | Theaterbakkerheij

Na het succesvolle tweede album ‘Mountains & Valleys’ (2020) heeft Rokus niet stilgezeten. Voor het schrijven van nieuwe songs zocht hij de samenwerking met bekende namen als Cathy Burton, Paul Field, Rogier Pelgrim, Henk Pool en Rob Buis. Traditiegetrouw staat er ook een hertaling van een bestaand liedje op en dat is dit keer een song van niemand minder dan Elly & Rikkert. Een album vol frisse en verrassende songs die, zoals je inmiddels van The Bowery gewend bent, gaan over het echte leven, zoals velen het (her)kennen. Puur met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een antwoord te geven, maar om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten. De achterliggende tijd heeft meer dan ooit blootgelegd dat we kwetsbaar zijn en ons doen beseffen waar het in het leven echt om draait.

The Bowery & Band komt deze theaterconcerten in een royale bezetting waarbij de doorleefde stem van leadzanger Rokus Maasland vergezeld wordt door een viertal topmuzikanten die samen de verhalen achter de songs van The Bowery tot leven brengen. Uiteraard wordt, naast de inmiddels bekende Bowery-songs, het volledige nieuwe album gespeeld en zal verhalenverteller Rokus de luisteraars ook deze avonden weer meenemen naar de achtergrond van de nieuwe en oude songs.

Een heerlijke avond vol liedjes om in te wonen. The Bowery is er klaar voor!