The Bowery & Band: Time and Again (theatertour)

Gouda, Theaterbakkerheij, vrijdag 25 november 2022, 20:15 - 22:15 uur

Reacties van bezoekers

Hannie
Prachtige verhalen verbinden de liedjes.. Bijzondere songs…die je raken!
Frank Kolijn
Het was zoals vanouds een fantastisch concert. Alles klopt gewoon; de verhalen van Rokus over hoe de liedjes tot stand zijn genomen, de emotie, diepgang, de chemie in band, de kwaliteit van alle muzikanten, de locatie en weer veel nieuwe muziek. Regelmatig raakt het je zo diep dat je zelf tot tranen geroerd bent. En wat ook super is, dat ze telkens van een bepaald nummer toch weer iets anders weten te arrangeren (bijvoorbeeld hoe Arend het concert opende met een prachtige gitaarsolo, geniaal). Afijn het was weer een feest en een concert om nooit meer te vergeten.
Riette Zuidam
Enorm genoten en door de verhalen achter de liedjes worden ze nog mooier!! Echt een heerlijke avond uit.
Harry M.
Top, oorspronkelijk, oprecht en intiem.Komt idd ‘door je huid heen’.
Jolanda Weeda
Enorm genoten van de verhalen die Rokus vertelde en hoe hij daarmee uitlegde waarom hij een bepaald liedje geschreven had. Prachtige zang, en muziek. Hij raakt echt. En maakt echt contact met het publiek. Een laagdrempelige manier van geloof en leven delen. Ik kom graag weer!!!

Info

De Nederlandse band The Bowery bracht in september hun nieuwe album ‘Time and Again’ uit en presenteert de nieuwe songs tijdens een theatertour door het hele land. Rokus Maasland vormt met zijn karakteristieke stemgeluid de basis voor The Bowery, maar voor deze tour neemt hij de volledige band mee. Verwacht theatrale en grootse uitvoeringen van nieuwe en oude favoriete songs, maar tegelijk ook prachtige kleine en intieme kippenvelmomenten.

“The Bowery maakt liedjes waar je even in mag wonen.” – John de Heij | Theaterbakkerheij

Na het succesvolle tweede album ‘Mountains & Valleys’ (2020) heeft Rokus niet stilgezeten. Voor het schrijven van nieuwe songs zocht hij de samenwerking met bekende namen als Cathy Burton, Paul Field, Rogier Pelgrim, Henk Pool en Rob Buis. Traditiegetrouw staat er ook een hertaling van een bestaand liedje op en dat is dit keer een song van niemand minder dan Elly & Rikkert. Een album vol frisse en verrassende songs die, zoals je inmiddels van The Bowery gewend bent, gaan over het echte leven, zoals velen het (her)kennen. Puur met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een antwoord te geven, maar om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten. De achterliggende tijd heeft meer dan ooit blootgelegd dat we kwetsbaar zijn en ons doen beseffen waar het in het leven echt om draait.

The Bowery & Band komt deze theaterconcerten in een royale bezetting waarbij de doorleefde stem van leadzanger Rokus Maasland vergezeld wordt door een viertal topmuzikanten die samen de verhalen achter de songs van The Bowery tot leven brengen. Uiteraard wordt, naast de inmiddels bekende Bowery-songs, het volledige nieuwe album gespeeld en zal verhalenverteller Rokus de luisteraars ook deze avonden weer meenemen naar de achtergrond van de nieuwe en oude songs.

Een heerlijke avond vol liedjes om in te wonen. The Bowery is er klaar voor!

PHP 5.6.40


Theater The Bowery Gouda Zuid-Holland

The Bowery

The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016. Met de kenmerkende rauwe stem van zanger Rokus Maasland, staat The Bowery garant voor songs over het leven zoals velen het kennen. Puur en met een rauw randje.


Uitgelicht