The Bowery & Band: Time and Again (theatertour)

Ridderkerk, Theater Het Plein, zaterdag 26 november 2022, 20:15 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van The Bowery voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Koen
Geweldige avond gehad! Mooie verhalen, fijne sfeer en een geweldige stem! Zeker voor herhaling vatbaar!
Aarnout
Was nog wat onbekend met the Bowery. Maar wat een pareltje is het. Niet van die onrealistische vrolijke liedjes. Maar verhalen vanuit herkenbare ervaringen, gedachtes verdriet, rouw met hoop als boventoon. Aangrijpend het lied “You’re doing fine”. Niet alleen voor degene voor wie het geschreven is maar voor zoveel andere goed te horen. Dank
Laurens
Intens. Wat een stem, verhalen, en muziek. Meteen voor een volgend concert gereserveerd!
Wilko
Mooie verhalen. Heerlijke band. En wat een stem. Voor herhaling vatbaar.
Richard Schram
Dit was het eerste concert van The Bowery waar ik bij mocht zijn. Wat een geweldig optreden, van de gehele band! Ik vind het fantastisch dat er verhalen worden verteld door Rokus die echt wat toevoegen aan de nummers die gespeeld worden. Ook vind ik het mooi dat sommige nummers echt anders worden uitgevoerd dan dat ze op het album staan, maar ze blijven altijd herkenbaar en "meezingbaar" (voor zover dat een Nederlands woord is). In één woord: fantastisch. Ik ga zeker nog een keer!
Chris
Heerlijke avond, met prachtige doorleefde liedjes, vaak herkenbaar en hoopvol!. Liedjes die nog meer binnenkomen door de verhalen die Rokus met treffende woorden verteld. En ook een muzikale begeleiding om van te genieten.
Henny
In 1 woord geweldig!! Wat een fantastische avond. Perfecte geluidskwaliteit, je hoorde ieder detail. The Bowery is een band die zingt en speelt met enorme passie. Er zijn weer “ vele huisjes gebouwd vanavond”. Wie er geweest is begrijpt wat ik bedoel. In vele huisjes herkende ik me! Veel Zegen in de rest van de Tour????
Jeltje
Onbeschrijfelijk mooi!! Genoten!

Info

De Nederlandse band The Bowery bracht in september hun nieuwe album ‘Time and Again’ uit en presenteert de nieuwe songs tijdens een theatertour door het hele land. Rokus Maasland vormt met zijn karakteristieke stemgeluid de basis voor The Bowery, maar voor deze tour neemt hij de volledige band mee. Verwacht theatrale en grootse uitvoeringen van nieuwe en oude favoriete songs, maar tegelijk ook prachtige kleine en intieme kippenvelmomenten.

“The Bowery maakt liedjes waar je even in mag wonen.” – John de Heij | Theaterbakkerheij

Na het succesvolle tweede album ‘Mountains & Valleys’ (2020) heeft Rokus niet stilgezeten. Voor het schrijven van nieuwe songs zocht hij de samenwerking met bekende namen als Cathy Burton, Paul Field, Rogier Pelgrim, Henk Pool en Rob Buis. Traditiegetrouw staat er ook een hertaling van een bestaand liedje op en dat is dit keer een song van niemand minder dan Elly & Rikkert. Een album vol frisse en verrassende songs die, zoals je inmiddels van The Bowery gewend bent, gaan over het echte leven, zoals velen het (her)kennen. Puur met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een antwoord te geven, maar om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten. De achterliggende tijd heeft meer dan ooit blootgelegd dat we kwetsbaar zijn en ons doen beseffen waar het in het leven echt om draait.

The Bowery & Band komt deze theaterconcerten in een royale bezetting waarbij de doorleefde stem van leadzanger Rokus Maasland vergezeld wordt door een viertal topmuzikanten die samen de verhalen achter de songs van The Bowery tot leven brengen. Uiteraard wordt, naast de inmiddels bekende Bowery-songs, het volledige nieuwe album gespeeld en zal verhalenverteller Rokus de luisteraars ook deze avonden weer meenemen naar de achtergrond van de nieuwe en oude songs.

Een heerlijke avond vol liedjes om in te wonen. The Bowery is er klaar voor!